Patterson Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 (edytowane) Sd.Kfz.184 „Elefant” Skala: 1/35 firma: DML 6311 Premium Edition dodatki: Friulmodel ATL-23 + drobiazgi. kalki: nie z zestawu, zapasy własne malowanie: s.Pz.Abt.653, Polska 1944 warsztat: viewtopic.php?t=5350&postdays=0&postorder=asc&start=0 No to w zasadzie finisz jeśli chodzi o model, a jednak się udało i się wyrobiłem. Troszkę po drodze eksperymentowałem, co przysporzyło trochę nerwów ale w sumie jestem nawet zadowolony z efektu. Do pełni szczęścia brakuje podstawki. Jednak pozwoliłem sobie już otworzyć galerię gdyż w zasadzie będzie to kosmetyka. W planie mam elegancki kawałek drewna w ładnej ciemnobrązowej tonacji z półmatowym wykończeniem. Czyli, estetycznie, skromnie i elegancko, tak jak lubię. Nad klockiem będę pracował w weekend, zatem spodziewajcie się nowych fotek. Zapraszam do galerii i dziękuje. W tym miejscu podziękowania jeszcze dla Pana Daniela Lachmana, że wygrzebał mi zabunkrowane Friulki, bez niego , model leżał by smętnie na gołych kołach Zapraszam Edytowane 26 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 16:57 Fotosik padł... więc z oceną muszę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 14 Marca 2008 Autor Share Napisano 14 Marca 2008 No właśnie widzę Chciałem sobie konto założyć na Photobucket, ale nie wiem jakim cudem wyskakuje mi komunikat, że ktoś juz ma moją pocztę Muszę wyjaśnić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 Załóż sobie na www.flickr.com polecam. Sam działałem chwile na darmowym i byłem bardzo zadowolony, na tyle że od dwóch lat płace za PRO wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 Jeden z moich faworytów. Mam jednakże małą wątpliwość co do rozmieszczenia niektórych zacieków i plam - tak trochę wbrew (mojej) logice... Aha i polecam imageshack'a do zdjęć.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 Podpisuję sie pod słowami HubertaK. Proszę jednak o więcej fotek ze zbliżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Za dużo plam po oleju, za mało zacieków, i przebarwień. Świetne błotniki, i klimat:-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Dla mnie bomba . Błotniki i te malowanie są na medal . Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 Witam, dziękuje Panowie. Oleju wyszło troszkę za dużo, chciałem zasugerować przeprowadzony remont :> i troszkę przegiąłem, zamiast nich mogło by być więcej brudnych plam. Ale i tak w miarę jestem zadowolony. Ale nic straconego, jak skończę podstawkę bierem się za następny model, dam nowe fotki z podstawką , no i może jakieś detale obfotografuje. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Po prostu ładnuśny! Szczególnie wywijasowe kamo mi się podoba Robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 No to wygląda to tak. Model został przykręcony od spodu do podstawki, dzięki czemu można brać podstawkę w ręce bez strachu, że się z niej zsunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Jeszcze detale. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Nie podoba mi sie zimmerit. jest jakiś czysty, mało cementowy,za bardzo plastelinowy. wszystkie te zakamarki zimmeritu musiały strasznie przytrzymywać bród. U ciebie kontrastuje to trochę ze świetnymi fakturami skorodowanej stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Nie podoba mi sie zimmerit. a mi się właśnie podoba co prawda mogę się mylić bo nigdy zimmeritu nie robiłem ale ogólnie model bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 To jest drugi Zimmerit jaki w życiu robiłem, tak więc jeszcze musze się sporo nauczyć. Cały myk polega również na sposobie jego malowania, zupełnie innym niż pancerza. Zebrałem sporo doświadczenia przy tym modelu, już mam przygotowanego do malowania tygrysa, zobaczymy co tam się wydarzy. Dziękuję za komentarze i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Przód mnie powalił - padłem na dechy rewelacyjnie sobie z nim poradziłeś, Plamy po oleju też są fajne, może faktycznie ciut za dużo, jak by spigmentowac nadać takiego syfu - to takie wielkie bydle, pasowało by. Ale rozumiem że temat jest już zamknięty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Witaj, bardzo mnie to cieszy. Nie ma co poprawiać jednego modelu w nieskończoność. W końcu lepiej iść do przodu i wyciągać wnioski przy następnym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Witam, dodałem kilka fotek bo coś nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturo's Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Dla mnie model bomba, choć rzeczywiście Zimmerit jest plastelinowy i malo brudny (w porównaniu do reszty). Nie podobają mi się jeszcze gąski. Na mój gust zbyt zardzewiale. Chyba, że pojazd od jakiegoś czasu nie jeździł, ale wtedy nie byłoby jakichkolwiek wygładzeń metalu. Normalnie, to kilka minut jazdy w terenie i po rdzy. Ale ogólnie bardzo dobrze. Duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Witam i dziękuję. Co do gąsek to rdzewieją i to ostro. Przykład: nowoczesny czołg a na jakim "złomie" popyla A pod uwagę trzeba wziąć jeszcze postęp technologiczny, niemieckie gąsienice były z niezbyt szlachetnego tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturo's Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Tak jak pisałem - kilka minut w terenie i gąski są czyściutkie. Zapraszam do Olsztyna w majowy weekend. Przywożą tam do pojeżdżenia PTSa. Przed wyładunkiem gąski są zardzewiałe, ale kilka minut w polu i są błyszczące. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a22102e70210e0fd.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/28fffc84c938479b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 PTS? Nie wiem co to jest i jakie toto ma gąski, a raczej z czego zrobione ,wszystkie czołgi z jakimi ja się spotkałem w ruchu miały zardzewiałe aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Ja też nie wiedziałem , ale internet wie :-)) http://pl.wikipedia.org/wiki/PTS-M Pozdrawiam ps. a gąski w twoim Ferdynandzie są klimatyczne :-)) Mi lezą :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 No też juz wiem, bo arturo's zapodał link To można traktować w granicach gustu. Wystarczy zobaczyć oryginalnego Tigerka w Anglii. Jak stoi w hali to ma metaliczne gąski, jak po dworze popyla, a robi to często to ma momentalnie "złomy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Jak dla mnie perfecto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi