Melex Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Drodzy forumowicze! Uprzejmie prosiłbym was o paletę barw farb akrylowych Testors/Model Master. Najlepiej żeby była w formie graficznej,czyli próbka koloru i opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Trzeci wyniczek z googli: http://www.megahobby.com/ProductImages/tes/Testors_MM_Acrylic.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melex Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 Dzięki.Szukałem w Googlach ale widocznie przeoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Dzięki.Szukałem w Googlach ale widocznie przeoczyłem Dziwne przeoczyć trzeci wynik googli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Dziwne przeoczyć trzeci wynik googli ... No ale dla zapytania "model master acrylics color chart" Nie każdy musi od razu na to wpaść :P Bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 reggy proszę Cię znalezienie samej palety to raczej nie problem, od rana siedzę nad przeliczeniem farb Humbrol na Vallejo Air, oczywiście można kupić przelicznik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 (edytowane) Tu masz palete http://www.pastimehm.com/work/ModelMasterAcrylicColors.pdf I jeszcze mam pytanie, jakimi kolorami pomalować od góry wellingtona bombowego. Wiem, że dark green, i dark earth, ale na tych próbnikach, dark earth wygląda jakoś podejrzanie. Proszę o pomoc ,plisssss Edytowane 16 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Ale czy przelicznik na stronie Vallejo nie jest dobry? KLIK TUTAJ Szczególnie, że koledzy z Hiszpanii dodali jeszcze przeliczniki z barw prawdziwych, to już całkiem jest luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 reggy to mam rozumieć, że MODEL AIR to VALLEJO AIR tak? Jeśli tak to widziałem dziś ten przelicznik 1000000 razy, a 15 lat temu to istniały dla mnie tylko farbki Revell i Humbrol EDIT: OK, po przeliczeniu wyszło mi, że mój żaglowiec będzie nad burtą fioletowy, a maszty koloru mohagony (czy jakoś tak), co z tego wyjdzie? jedna wielka kupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 MODEL AIR to VALLEJO AIR Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Tu masz paletehttp://www.pastimehm.com/work/ModelMasterAcrylicColors.pdf I jeszcze mam pytanie, jakimi kolorami pomalować od góry wellingtona bombowego. Wiem, że dark green, i dark earth, ale na tych próbnikach, dark earth wygląda jakoś podejrzanie. Proszę o pomoc ,plisssss Też mam ten problem http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_uk.htm wydaje mi sie ze to będzie Mid Stone i Dark Green ewentualnie Dark Earth zamiast tego pierwszego. Zio by Nait malował Lancastera w takich barwach, mógłby sie tu wypowiedzieć Edit: Znaczy było by miło gdyby zasugerował odpowiedź ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 A przelicznik z revella na Velejo jest, mam już lenia i nie chce mi się szukać, a może ktoś z was go ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi