kowal76 Napisano 1 Listopada 2019 Autor Share Napisano 1 Listopada 2019 Cisza częściowa :). Dużo pracy i malutko czasu na sklejanie. Niebieski już skończyłem i teraz chyba wezmę się za szary na skrzydłach i stateczniku poziomym. Na koniec aluminium i czerwonopomarańczowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Czy granatowy pasek nie sięga zbyt daleko w miejscu pod górnym silnikiem w kierunku dzioba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Listopada 2019 Autor Share Napisano 2 Listopada 2019 2 godziny temu, Michał G. napisał: Czy granatowy pasek nie sięga zbyt daleko w miejscu pod górnym silnikiem w kierunku dzioba? Tak Michał, był trochę za długi. Już go poprawiłem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Listopada 2019 Autor Share Napisano 2 Listopada 2019 Zabrałem się za maskowanie pod szary, ale niestety zobaczyłem, że nie mam już taśmy Tamki. Trzeba poczekać do przyszłego tygodnia. Okleiłem tylko białą cienką Tamką miejsca styku z innymi kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Ja mam i użyczę. Odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Share Napisano 3 Listopada 2019 Dziękuję Ci bardzo, ale w poniedziałek będę w Martoli , to zakupię :). W niedziele i tak mnie cały dzionek nie ma w chałupie prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Listopada 2019 Autor Share Napisano 10 Listopada 2019 Trochę chory jestem, więc nie powinienem się brać za malowanie, ale nie wytrzrymałem. Skrzydła i statecznik na szaro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Białe koło pod żurawia będziesz malował czy jest w kalkach, bo nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Listopada 2019 Autor Share Napisano 10 Listopada 2019 6 minut temu, Grzes napisał: Białe koło pod żurawia będziesz malował czy jest w kalkach, bo nie pamiętam? Jest w kalkach :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Tak się zastanawiam, czy biała kalka da radę przykryć ten ciemny granatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Listopada 2019 Autor Share Napisano 10 Listopada 2019 (edytowane) Masz rację i zobaczymy jak będzie. Jakby co, to się wymaluje koło na biało. Mam też drugie kalki w zapasie :). Edit: Sprawdziłem używając koła z innego malowania. Może minimalnie prześwituje, ale nie na tyle, aby malować. Może położe podwójnie ? :). Edytowane 10 Listopada 2019 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 11 Listopada 2019 Share Napisano 11 Listopada 2019 Powoli wyłania się oblicze największego samolotu PLL LOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Listopada 2019 Share Napisano 11 Listopada 2019 1 godzinę temu, Michał G. napisał: oblicze największego samolotu PLL LOT Największego? Ja bym polemizował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 11 Listopada 2019 Share Napisano 11 Listopada 2019 Największego. Stąd też ten uśmiech na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2019 Autor Share Napisano 11 Listopada 2019 Srebrne akcenty. Jest trochę poprawek po zdjęciu taśmy,, ale najpierw pomaluję pomarańczowe końcówki skrzydeł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 11 Listopada 2019 Share Napisano 11 Listopada 2019 Czym to „srebro” leciałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2019 Autor Share Napisano 11 Listopada 2019 5 minut temu, kjp_a_man napisał: Czym to „srebro” leciałeś? Gunze C 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 12 Listopada 2019 Share Napisano 12 Listopada 2019 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Listopada 2019 Autor Share Napisano 17 Listopada 2019 Malowanie prawie skończone. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Listopada 2019 Share Napisano 17 Listopada 2019 Dawaj, dawaj do brzegu bom ciekaw okrutnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Listopada 2019 Autor Share Napisano 17 Listopada 2019 Trochę choruję i wszystko powoli idzie :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 25 Listopada 2019 Share Napisano 25 Listopada 2019 Czekamy, czekamy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 27 Listopada 2019 Share Napisano 27 Listopada 2019 Jak tam próby z kalkomanią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Listopada 2019 Autor Share Napisano 28 Listopada 2019 11 godzin temu, Michał G. napisał: Jak tam próby z kalkomanią? Jeszcze nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2019 Przyszedł czas na kalkomanie. Niestety kalki są słabej jakości i miałem dużo problemów z ich nałożeniem. Kalkomanie są grube i kruche, oraz nie reagują na plyny. Otwory w pasach nie pokrywają się idealnie z oszkleniem i są przesunięcia Nie wiem, ale na statecznikach chyba będę musiał położyć nowe kalkomanie ponieważ koła popękały w kilku miejscach. Najlepiej kładły się napisy, potem pasy i na końcu żurawie na statecznikach. Płyn do kalek Giunze Strong niestety nie zmiękczył kalek :(. Nakładałem go aerografem i w niektórych miejscach powietrze zdmuchiwało położone kalki, wcale nie chciały się trzymać powierzchni modelu. Zamówiłem płyn Wamod, który jest podobno mocny. Potraktuję nim kalki i zobaczę, czy pomoże. Oczywiście w niektórych miejscach, bo w większości jest ok. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi