radoslaw6363 Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 (edytowane) Czasy dziś mamy trudne ! Kiedyś modelarz miał w sklepie kilka modeli do wyboru ,teraz klęska urodzaju sprawia że trudno coś wybrać Po doskonałym modelu samolotu Whitley postanowiłem zabrać się za Canta ,czy dam radę okaże się ? Wiem że wzrośnie zużycie szpachlówki i ogólna frustracja modelarstwem . Edytowane 23 Czerwca 2019 przez radoslaw6363 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2019 Italeri poprawiło9 stareńkiego Canta ,dodali wnętrze i przeryli linie podziału na skrzydłach na wklęsłe. W zestawie jest 5 dostępnych malowań i pokaźny arkusz kalek. Niestety nie skorzystam z nich, mam zamiar wykonać Go w Polskim malowaniu . Zawsze chciałem mieć model właśnie tego jedynego samolotu Podczas wizyty w Krakowski MLP nabyłem literaturę i po woli coś lepię, mam nadzieję na pomoc i poradę w razie problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2019 Przed 1939 zamówiono 6 ,rozważano zamówienie kolejnych 12 ,przybył tylko jeden . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Jak możesz to popraw cyfrę w nazwie samolotu. Ciekawy temat wziąłeś na warsztat. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2019 Udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Będzie to trudny ulepek, kibicuje. Z kad masz kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2019 Są ludzie co robią na zamówienie https://www.facebook.com/Mr-Decal-2073507069600127/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 25 Czerwca 2019 Share Napisano 25 Czerwca 2019 W dniu 23.06.2019 o 23:29, radoslaw6363 napisał: Są ludzie co robią na zamówienie https://www.facebook.com/Mr-Decal-2073507069600127/ Próbowałem coś u niego zamówić, ale nie raczył nawet odpowiedzieć. No i na profilu jojczy, jacy to ci klienci są nieznośni. Nie ogarniam gościa. Canta będę podglądał. Ciekawa konstrukcja, podobnie jak Whitley, którego galerii jakoś nie dostrzegłem na forum, a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 25 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2019 Whitleya kiedyś wrzucę, od dawna kupuję namiot bezcieniowy i być może kiedyś kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 27 Października 2019 Autor Share Napisano 27 Października 2019 Po przerwie ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 27 Października 2019 Autor Share Napisano 27 Października 2019 Nie bardzo wiem jak w Polskim egzemplarzu wyglądała wieżyczka informacje w necie są sprzeczne ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 27 Października 2019 Share Napisano 27 Października 2019 2 godziny temu, radoslaw6363 napisał: informacje w necie są sprzeczne Oprzyj się na literaturze którą masz . A w ogóle w zestawie jest jakiś wybór wieżyczek ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Października 2019 Share Napisano 27 Października 2019 W zestawie chyba są dwie wieżyczki jedna z rurką wyważającą, druga bez. Samolot, który mieliśmy i tak był bez uzbrojenia. Miał otrzymać polskie karabiny i wyrzutniki bomb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 27 Października 2019 Autor Share Napisano 27 Października 2019 (edytowane) Są dwie w zestawie i chyba bez broni zrobię ! A w literaturze nie wiele widać w tym temacie Edytowane 27 Października 2019 przez radoslaw6363 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 27 Października 2019 Share Napisano 27 Października 2019 2 godziny temu, radoslaw6363 napisał: chyba bez broni zrobię Nie no , "Bronia" musi być . W necie jest opis Twojej maszyny : http://www.samolotypolskie.pl/samoloty/626/126/CANT-Z-506B-Airone Pisze tam ,że miał broń na pokładzie . Niestety jak wiadomo i tak by jej nie miał okazji użyć . Cant przyleciał z karabinami ale bez amunicji . Planowano dopiero przezbrojenie na nasze karabiny . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuM Napisano 17 Listopada 2019 Share Napisano 17 Listopada 2019 A czy w tej książce o morskim dywizjon lotniczym jest jakaś wzmianka o barwach samolotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 17 Listopada 2019 Autor Share Napisano 17 Listopada 2019 Jest srebrny i pokazany w kilku rzutach. Błyskawica na kadłubie nie jest pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2021 Po długiej przerwie witam ponownie ! Wszystkie modele widoczne na pierwszej fotce już sklejone, na końcu biorę się za Canta. Ostatnim z listy był Fokker DXXI . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 16 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2021 Wolniutko kończymy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 Nie wiem jak Inni, ale u mnie nie można otworzyc dwóch ostatnich linków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 23 Lutego 2021 Autor Share Napisano 23 Lutego 2021 Niestety popsułem kalki, psiknąłem bezbarwnym, ale i tak po naklejeniu taśmy kawałek się oderwał. A pod maskowanie srebrna farba i tak się dostała ! Dosztukowałem z innych kalek , ale dobrze to nie wygląda. Kalki powstały na zamówienie, ale jakieś blade wyszły. Szablonów nie chcę robić bo czuję że spitolę jeszcze bardziej ! Bok ma 30mm. Może ktoś z kolegów ma gdzieś takie już zbędne i mógłby poratować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi