Garek Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Witam wszystkich zgromadzonych Tak więc ruszyły prace nad kolejnym modelem. Tym razem będę się starał odwzorować takie cudeńko: do tego celu wykorzystam te dwa modele: Żeby nie było żadnych niedomówień pisałem d pana Druzgały z pytaniem czy się zgadza na odtworzenie jesgo samochodu w skali 1:24 no i co?? Oczywiście zgodził się i oferował swoja pomoc. Moje stanowisko pracy: A to efekty mojej dotychczasowej pracy: zbiornik: mosty i małe przymiarki do ramy: No to narazie byłoby na tyle. Prace idą do przodu. Oby tak dalej. =================================================================================== Chciałbym się zwrócić do wszystkich z prośbą zdjęć silnika, no i to na czym mi najbardziej w tej chwili zależy to fotki tylnich mostów. Nie mogę nigdzie się dopatrzeć czy drugi most ma identyczne zawieszenie jak pierwszy czy jakieś inne. za każdą pomoc zapraszam na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Oczywiscie bedziesz przerabiał zabudowe ?? tak to mało mozna powiedziec , ale fajnie ze Pan druzgała sie zgodził na budowe . Powodzenia życzyć . Pozddro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 No oczywiście. Przebudowa będzie dłuższa i wyższa, no i ramie będzie miała te takie jak to powiedzieć "widły" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Skoro Druzgała obiecał Tobie pomoc to może podesłał by Ci trochę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Ciekawie sie zapowiada, jestem ciekaw jak ci wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 Skoro Druzgała obiecał Tobie pomoc to może podesłał by Ci trochę fotek Narazie tylko obiecał ale coś się narazie nie odzywa. Mam zadzwonic do niego w sobote pogadać, to coś się zakręci. Myślę że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 (edytowane) Baki w oryginale są inne. Narazie idzie tak sobie. Edytowane 19 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2008 Witam. Ciekawy projekt wybrałeś. Czekam na dalszą relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 On ma chyba inne baki, teraz dobrze nie pamiętam, ale są ułożone w innym miejscu. Między innymi po to będę dzwonił. napewno ma gdzie indziej bo w tym miejscu są schowki. No a dopuki się nie dowiem paru istotnych rzeczy budowa ramy będzie stała w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 No i kolejna magnia jako, że uwielbiam Renault Magnum bede sledzic Twoją pracę Powodzonka życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 http://img142.imageshack.us/img142/43/img3511ng1.jpg Tak wygląda bak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 http://img142.imageshack.us/img142/43/img3511ng1.jpg Tak wygląda bak. dzięki bardzo. Co prawda niebardzo się na tej fotce rozeznaje ale to moze dlatego że późno juz jest. W najbliższym czasie będę dysponował większą ilością zdjęć więc napewno będzie mi łatwiej budować. Z tego co się orienyuję to ten siłownik jest od głównego ramienia tak?? a całty zbiornik jest na przedniej ścianie zabudowy tak?? dobrze widzę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Dobrze widzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Marek, w końcu sie doczekałem. Projekt bombowy, czekam na efekt końcowy, jako że nikt nie zajął miejsca to ja siadam w 1 rzędzie z popcornem i colą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Garek na tej stronie jest krotki filmik z ta renia a tu pare fotek http://www.maxstrans.com/galsprzetrenault.htm http://www.maxstrans.com/galhwarenault.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 milmak dzięki dzięki. No te fotki to już mam na kompie, a filmik tez mam podobny bo też byłem na 14 TS: Muszę poprzeglądać swoje fotki może tam coś dojrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Co do ostatniej ośki z tego co pamiętam z 14TS to jest ona wleczona a nie napędowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Co do ostatniej ośki z tego co pamiętam z 14TS to jest ona wleczona a nie napędowa...Chyba tak jak mówisz jedna oś jest napędowa a druga jest wleczna z bliźniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Tak, na 100% środkowa oś jest napędowa, a ostatnia wleczona na bliźniakach. Obydwie tylne osie na poduszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Tak, na 100% środkowa oś jest napędowa, a ostatnia wleczona na bliźniakach. Obydwie tylne osie na poduszkach Dzięki wielkie!! To biorę się za robienie wleczucha. Tylko muszę gdzie podpatrzeć dokładnie jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Przyłanczam sie do kibicowania, usiąde w drugim rzędzie bo widzę że pierwszy już zajęty. Sam osobiście robię man na podobnej zasadzie Fajna zabawa z dorabianiem osi A co do samochodu to sam w sobie jest klasą Oto kikla zdjęć z Krakowa: PS>Myślę że Pan Druzgała nic przeciwku tem nie będzie miał, a tak poza tym to chyba ma on jeszcze jeden holownik lecz nie jestem pewien PSS>Mogę podesłać w większej rozdzielczości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 truckman byłem na TS to mam tyle fotek ze środka że głowa boli, hehe... tak ma jeszcze jeden holownik i jest to IVECO EuroTech chyba... NO narazie jakos nie mogę się zebrać żeby wrzucić fotki ale wkońcu wrzuce. Prace pomalutku posuwają się do przodu. Musze podpatrzec tylko jak wygląda oska od "wleczucha" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi