Pafica Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 witam model bardzo fajnie wykonany jak dotąd ale drażni mnie w nim kilka rzeczy:) Lufa strasznie się błyszczy i zapasowe koła jezdne też Mam nadzieję że coś z tym zrobisz życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 Model na razie się błyszczy, bo będę robił podłoże z gipsu szpachlowego, więc w razie co będzie łatwiej usunąć z błyszczącego lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Bo z tego co czytałem to się jakoś teraz sadzi. Wiecie może kiedy spodziewać sie plonów?? Sorki ze tak pozno pisze, ale teraz wlasnie sie to sieje. Ja juz mam za soba rozsadzanie, podziekowania dla Marty Jak bede mial chwilke to wkleje zdjecia. A jesli chodzi o podloze to sprobuj poeksperymentowac z zaprawa klejowa, jak dla mnie to jest o wiele lepsza od gipsu i latwiej z modelu schodzi. Ps. Z przyjemnoscia sledze ten watek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 17 Maja 2008 Autor Share Napisano 17 Maja 2008 Krzak gotowy Poobijałem Stuga jeszcze bardziej i zacząłem go topić w kleju do płytek Resztę błotka gips i pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Pierwsze błoto w życiu, tylko nie bijcie Trochę to potem podmaluję i na wszystko pójdzie pigment fixer i trochę pigmentów - ciekawe co z tego wyjdzie Pomyślałem sobie, że zrobię również ognisko z popiołem w środku i kupką liści obok Błoto to gładź szpachlowa czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Ano no... Oryginalnie wygląda... Jestem ciekaw jak będzie z kolorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Błotko pomalowane wstępnie, myślę je trochę rozjaśnić i zróżnicować bardziej pigmentami, które pokryją również pozostałe niedoskonałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 21 Maja 2008 Autor Share Napisano 21 Maja 2008 Zasiałem trawsko i zmatowiłem stuga. Teraz zostało mi TYLKO trochę pobrudzić trawę pigmentami, poprawić błoto, przykurzyć stuga, ognisko, kamienie i pełno liści które też zróżnicują trawę. No i na deser kukiełka Może ktoś ma jakieś uwagi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 Raczej koniec. Brakuje mi do niego już sił, błoto trochę nie wyszło, ale już trudno Do galerii pójdzie jak będzie jakaś sensowna pogoda do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 E tam nie wyszło, nie znasz sie Całkiem fajnie wyszło, podrasuj trochę błotko jeszcze i może dodaj lekkiego połysku bo skoro aż tak się zapadł to gleba musiała być mocno zawilgocona, prawie bagienko Na pewno lepiej wygląda niż przed renowacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 spoxik Mam nadzieję że grunt naprawdę był mokry (po ulewach monsunowych ) bo na suchym by się tak nie zapadł. Trawka 1 klasa! nic tylko palić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Raczej koniec. Brakuje mi do niego już sił, błoto trochę nie wyszło, ale już trudno Błoto wyszło wcale nie głupio- problem dotyczy raczej samej sceny - w suchym terenie Stug by sie tak nie zapadł - proponuje Ci nadać jescze ciemnych błyszczacych kolorów błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 Właśnie planowałem go glossem psiknąć i trochę zróżnicować, ale muszę siły zebrać. Jeszcze ludkowi oczy poprawić trochę ... Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 I ew. na tyle, za gąsienicami troszkę zryć tą glebę. Ogólnie całość mi sie podoba, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Jak to mówią: do trzech razy sztuka Nie mogłem przeżyć tej twarzy figurki, ogniska drzewa i trochę jednolitego błota Teraz poćwiczę sobie robienie wody, krzaków i mokrego błota i malowanie figurki od nowa Jeep sklejony w jeden dzień, na szybko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Jeep mnie rozłożył!!!! Kierownica!!!! Ile to roboty!!!!! Teraz wygląda wszytko znacznie lepiej! Kompozycja też fajna (chciaż czak45 o tym wie, ja się nie znam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Jeżeli te wszystkie miedziane elementy są własnej roboty to jestem pod wrażeniem. Faktycznie scenka wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Fajnie, że zmieniłeś koncepcję scenki. Szczególnie ognizko wyglądało kosmicznie. GP nie najgorszy. Z tego co się oriętuje to są dwie wajchy. Skoro opony flaki to będą jakieś przestrzelenia na karosreii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Dzięki chłopaki, Jeep to badziew z Academy przerobiony na szybko, muszę dorwać Airfixa i wtedy zrobię porządnego Fajnie, że zmieniłeś koncepcję scenki. Szczególnie ognizko wyglądało kosmicznie.GP nie najgorszy. Z tego co się oriętuje to są dwie wajchy. Skoro opony flaki to będą jakieś przestrzelenia na karosreii? To nie są flaki, tylko przód ma być zatopiony w jeziorze i żeby osadzić go niżej po prostu odciąłem część koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi