filipsg Napisano 8 Sierpnia 2019 Napisano 8 Sierpnia 2019 Witam stronnictwo skali podwójnie królewskiej Minicraft ma ofertę w 144 jak żaden inny producent plastiku, ale jak stoją z jakością? Bodaj wszystkie ich modele są opisywane w internecie jako "nice", ale wiele to nie mówi na temat poprawności merytorycznej... Interesuje mnie zwłaszcza ich Catalina, może ktoś ma na sprzedaż? Cytuj
donalyah00 Napisano 8 Sierpnia 2019 Napisano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Catalina akurat jest nice. Parę innych zestawów również - zwłaszcza tych zimnowojennych - C-135, DC-8, C-130J. Tak przy okazji, są to modele dość cenne, kosztują niemało jak na ich poziom wykonania. Do paru z nich Caracal przygotował bardzo ciekawe zestawy kalkomanii (do Cataliny nie mają, ale warto sprawdzić ofertę czeskiej firmy OWL: klik&klik). Modele samolotów z 2WŚ w wykonaniu Minicraftu można sobie spokojnie odpuścić... Pozdrawiam, Marek Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez donalyah00 Cytuj
filipsg Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Napisano 8 Sierpnia 2019 11 godzin temu, donalyah00 napisał: Catalina akurat jest nice. To very nice słyszeć Fajne te zestawy Owla, chociaż nie nastawiam się na Black Cata - czy ktoś w Polsce dystrybuuje ich produkty? Cytuj
donalyah00 Napisano 9 Sierpnia 2019 Napisano 9 Sierpnia 2019 Chyba nikt (ale mogę się mylić) - zamawiałem u nich na stronie www swego czasu. Pozdrawiam, Marek Cytuj
Peter_D Napisano 9 Sierpnia 2019 Napisano 9 Sierpnia 2019 Catalina to jeden z lepszych modeli tej firmy. Detal jest mega. Inne modele co mam są raczej starej daty. Zwłaszcza lipa jest z wypukłymi liniami podziału. Cytuj
filipsg Napisano 4 Września 2019 Autor Napisano 4 Września 2019 Kupiłem Catalinę, dotarła do mnie, i jak na tę skalę i wiek wyprasek - jestem pod wrażeniem! Detale w wielu miejscach są porównywalne, albo nawet lepsze od dwa razy większego modelu z Academy. Szkoda że nie ma żadnych podwieszeń, ale to żaden wielki problem. Dziękuję za wasze wpisy, zaliczyłem dzięki wam bardzo udany zakup Cytuj
filipsg Napisano 4 Września 2019 Autor Napisano 4 Września 2019 Jasna sprawa, już zajął swoje miejsce w kolejce do sklejenia. Przewidywany termin pierwszego cięcia ramek: II kwartał 2025 Cytuj
Marudek Napisano 2 Października 2019 Napisano 2 Października 2019 Łeee, a ja już się napaliłem, że niedługo zobaczę moją ulubioną latającą łódkę u Ciebie na warsztacie... No cóż - poczekam... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi