abtb Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) 30 kwietnia 2018r. zaprezentowałem szanownym oglądaczom "Galerię japońską" cz. I poświęconą wodnosamolotom spod znaku hinomaru. Na końcu zawarłem zdanie: "Galeria japońska cz. II" być może jeszcze w tym roku Z lekkim poślizgiem () udało się dopiąć temat. A zatem "prace wykonane i pokazane" zebrane w jednym odcinku.( czy jakoś tak ) Nakajima Ki-43-I "Hayabusa". Samolot majora Kinshiro Takeda, grudzień 1942, Hanoi, Indochiny. Fujimi Nakajima Ki-43-II "Hayabusa". Samolot sierżanta Anabuki, 50 Grupa Bojowa, 3 Eskadra, Nowa Gwinea, 1943. Hasegawa Nakajima Ki 43-II "Hayabusa". Lotnisko zakładowe Nakajima, miasto Ota, prefektura Gunma,1943 r. Special Hobby Nakajima Ki 44 "Shoki". 85 Skrzydło, pilot major Togo Saito, Kanton, Chiny, lato 1945. Hasegawa Kawasaki Ki 61 -I Tei "Hien". 17 Sentai, lotnisko Dulag, grudzień 1944 roku, Filipiny. Hasegawa Nakajima Ki 84 Hayate, Hasegawa, 2 Eskadra, 29 Grupa Myśliwska, Taiwan 1945 I na zakończenie słynny "Shamrock Hien" Kawasaki Ki 61 "Hien". Lotnisko Chofu, 21 września 1945r, Tokyo, Japonia. Hasegawa I tyle się uzbierało W ramach prac porządkowych wszystkie "grube" anteny zostały już wymienione na linki 0,04mm. Komentować można, aczkolwiek wszystko już zostało skomentowane. Więc jak nikt nic nie napisze to też przeżyję "Galeria japońska" cz. III - 2020r Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez abtb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Bardzo ładna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Najbardziej podoba mi się ten, na którego zabrakło Ci oliwkowej farby do skończenia malowania 5 godzin temu, abtb napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 4 godziny temu, Grzes napisał: na którego zabrakło Ci oliwkowej farby do skończenia malowania "Firma" w kryzysie, jakoś musiałem sobie poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Fajna kolekcja, gratuluję. I duży plus za "czyste" zrobienie modeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 22 Sierpnia 2019 Share Napisano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) W dniu 20.08.2019 o 10:55, abtb napisał: Komentować można, aczkolwiek wszystko już zostało skomentowane. Jeszcze nie wszystko . Każdy na pewno wie co to jest "Zero" i kamikadze ale nie każdy zna samoloty które później lub wcześniej broniły cesarskiego nieba . Dzięki tej i poprzedniej galerii można się czegoś dowiedzieć o lotnictwie kraju kwitnącej wiśni . Fajna seria i konsekwentna w wykonaniu . Modele czysto zrobione , antenki poprawione - podoba się . Teraz chyba kolej na coś bombardujacego ...? No i plusiki za "biało-czerwone" barwy . Pozdrawiam Hello Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2019 4 godziny temu, Hello napisał: Jeszcze nie wszystko . A no nie wszystko Skoro były wodnosamoloty i myśliwce Armii Cesarskiej to pozostają jeszcze ................. W dniu 20.08.2019 o 12:55, abtb napisał: "Galeria japońska" cz. III - 2020r Trzeba jeszcze trochę poczekać 4 godziny temu, Hello napisał: nie każdy zna samoloty które później lub wcześniej broniły cesarskiego nieba Coś tam będzie, a właściwie już jest, ale niech jeszcze odrobinkę postoi pod osłoną tajemniczości 4 godziny temu, Hello napisał: Fajna seria i konsekwentna w wykonaniu Dziękuję 4 godziny temu, Hello napisał: Teraz chyba kolej na coś bombardujacego ...? Nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 Obłedna kolekcja. Zauroczony jestem pięknem tych maluszków i ich wykonaniem. Bardzo lubię te Twoje nie popularne tematy np. Hayabusa prosto z linii produkcyjnej. Poza tym widać kunszt modelarski bo Hayabusa sierż. Anabuki to medalowa replika. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Dodatkowo wszystko okraszone bardzo dobrymi fotografiami. Szczerze gratuluję i chylę czoła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi