lewan Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Siemka. Przychodzę do was z prośbą jak zrobić własnoręcznie drzewka. Chodzi mi o dokładne konkrety(i w miarę możliwości ze zdjęciami) Pozdrawiam Lewan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2008 Witam. Poszukaj sobie, bo na forum był już taki temat w tym dziale i ktoś podawał linki do stron, w których jest taki proces opisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Wpadłem ostatni jak robić ścięte bale drewna niedługo pójdzie tutorial jak się wyrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewan Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Już trochę poszukałem w tematach lecz nic nie znalazłem. Constructor -No chętnie też wysłuchałbym tw. pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2008 Kolego to niedokładnie szukałeś. viewtopic.php?t=4045&highlight=drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewan Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Normalnie jestem Ci wdziękczny sorki ale jestem troche zabiegany i chce jak najszybciej zrobić drzewka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 jestem troche zabiegany i chce jak najszybciej zrobić drzewka:) to może sobie odpuść :] pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł a nie robieniu modeli :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Co do metody, to ja używam takowej: Na początek, musimy zakupić gąbkę, imitującą liście. Sprzedaje sie ją w różnych odcieniach i rozmiarach. Następnie musimy znaleźć odpowiedni korzonek, ja używałem korzeni kopru włoskiego. Taki korzonek suszymy, i przycinamy zbyt długie odnogi. Natomiast, jeżeli chcemy by było ich więcej (bezpośrednio do nich przyklejamy gąbkę, czyli od ich ilości, zależy ''gęstość'' drzewka) nawiercamy pień, wiertlem 1- 1,5 mm i w powstałe otwóry wtykamy dodatkowe gałązki. Potem przyklejamy gąbkę imitującą liście. Na wikol, lub budapren (z tym drugim to lepiej uważać). Dobrze jest użyć kilku odcieni owej gąbki, co poprawi wygląd krzaczka. Co do malowania pnia. Można ich nie malować- świat sie nie zawali, lecz to tez zależy, od wielkości, roślinki.... Duże- takie jak to poniżej, lepiej wyglądają gdy pień jest przyciemniony. Kurcze, jest to najszybsza metoda jaką znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Constructor -No chętnie też wysłuchałbym tw. pomysłu spokojnie zbieram wszystkie moje tutoriale w jedną całość i zamieszczę na mojej stronie, którą przygotowywuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Constructor -No chętnie też wysłuchałbym tw. pomysłu spokojnie zbieram wszystkie moje tutoriale w jedną całość i zamieszczę na mojej stronie, którą przygotowywuję A nie lepiej dołączyć to do powstającego u nas projektu FAQ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Constructor -No chętnie też wysłuchałbym tw. pomysłu spokojnie zbieram wszystkie moje tutoriale w jedną całość i zamieszczę na mojej stronie, którą przygotowywuję A nie lepiej dołączyć to do powstającego u nas projektu FAQ? Pozdrawiam Najpierw muszę zrobić rysunki, znaleźć dobry program, bo AutoCAD coś słabo eksportuje do pliku rastrowego i są straszne pixele, więc troszkę to potrwa. Chyba, że ktoś zna dobry program do kreślenia i do eksportowania do pliku rastrowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Chyba, że ktoś zna dobry program do kreślenia i do eksportowania do pliku rastrowego?PrintScreen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Chyba, że ktoś zna dobry program do kreślenia i do eksportowania do pliku rastrowego?PrintScreen? Nawet przy print screen wali takie piksele, że szok, nie wiem jak to jest w innych wersjach ale w 2000 wali takie kanciaste linie, nie ma opcji wygładzania krawędzi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi