Twitch Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Co tu dużo gadać... szanuje taką pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakiś czas temu kupiłem sklejony już M36 Jackson z Tamki celem rozłupania i zrobienia na nowo z dodatkami. Po otrzymaniu przesyłki mało się nie popłakałem i odesłałem. Nie na moje nerwy i umiejętności. Ja rozłupuję pozostałe stare modele z dawnych czasów (sama Italerka) i coś tam przy nich dłubię wedle dostępnych farb i środków. Szacuneczek za taką robotę, szacuneczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2020 7 godzin temu, M.A.V. napisał: taka mnie naszła refleksja.... jakby partie takich modeli rzucili u nas do sklepów w latach 70-tych to chyba byłyby lokalne rozruchy, żeby tylko pudełko choć "pomacać" I rozruchy prawie były. Od wielkiego dzwonu za głębokiej komuny coś tam skapywało do Składnicy Harcerskiej na Marszałkowskiej w Warszawie. Wtedy zaczynał się szturm i oblężenie! 4 godziny temu, Rack napisał: Podziwiam lekkość z jaką dokonujesz tych przeróbek i pomysłowość To bardziej jest rzeźbienie w gównie niż przeróbki i pomysłowość... 3 godziny temu, Twitch napisał: Co tu dużo gadać... szanuje taką pracę Strasznie i okrutnie dziękuję! 2 godziny temu, Lipstein napisał: Ja rozłupuję pozostałe stare modele z dawnych czasów (sama Italerka) i coś tam przy nich dłubię wedle dostępnych farb i środków. I tak trzymaj, bo znakomicie to ci wychodzi. Jest na tym forum trochę reanimacji starych modeli w twoim wykonaniu. I zawsze jest to pomyślna reanimacja! Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Kwietnia 2020 Share Napisano 19 Kwietnia 2020 A jak tam u Ciebie postęp prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 19 Kwietnia 2020 Share Napisano 19 Kwietnia 2020 W dniu 18.04.2020 o 15:43, Rack napisał: Podziwiam lekkość z jaką dokonujesz tych przeróbek i pomysłowość To bardziej jest rzeźbienie w gównie niż przeróbki i pomysłowość... He, he, ale wiesz, że nawet rzeźbić w G to "trza umić". Twoje modele po zamaskowaniu malowaniem prac, których dokonałeś wyglądają tak, że wiele drogich, wspaniałych Dragonów wypada blado. Ludzie w galerii pytają co to za zestaw, a Ty: stara Tamka, stara Italka - i wtedy szczęki opadają - to mnie się w tym wszystkim najbardziej podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Okrutnie się mnie te podorabiane detale podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 Czołem ! W kwietniu 2020, szlag zdjęcia trafił na moim Imgurze! Warsztat nie umarł, a nawet się trochę rozwija, więc utracone zdjęcia wstawiam hurtem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 Ciąg dalszy zdjęć.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 i jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 i jeszcze.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 W międzyczasie zlepiłem pojazd towarzyszący mojemu Leosiowi.... Oczywiście wszystkie zdjecia zamieszczone są tylko w celach dyskusyjnych! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) Ale moim Leosiem ktoś musi dowodzić! Wpadły mi takie zdjęcia... Dokonałem odpowiedniego zakupu... I coś się pokleiło.... Oczywiście model będzie doprowadzony do wersji Bundeswehr i takie będzie miał malowanie.. Aby nie było nudno, wpadło coś jeszcze! Młodszy brat... No i z ostatniej chwili! Jeszcze młodszy brat. Będzie wesoło! I tyle... Mariusz Zdjęcia zamieszczone tylko w celach dyskusyjnych! Edytowane 7 Lutego 2021 przez marioba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Widzę że kolega poszedł w hasło"Z Bundeswehrą bezpieczniej" brakuje tam tylko Mardera z Tamki.. Blaszkę do M577 gdzie trafiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) 3 godziny temu, piotrkur napisał: Widzę że kolega poszedł w hasło"Z Bundeswehrą bezpieczniej" To przez te mrozy! Hasło z 1979 roku (zima stulecia); " Nie potrzeba Bundeswehry! Nam wystarczy -4!" 3 godziny temu, piotrkur napisał: brakuje tam tylko Mardera z Tamki Mówisz-masz! Model zlepiony chyba 15 lat temu. Stał kiedyś w galerii. 3 godziny temu, piotrkur napisał: Blaszkę do M577 gdzie trafiłeś? Blaszki do M577 nie mam. To co widać, to improwizacja. Blaszkę robi Eduard. Niestety jest dla mnie bezużyteczna. Robiona jest do wersji amerykańskiej tego pojazdu i nijak się ma do niemieckiej przeróbki. Ale jeśli chcesz kupić, to od ręki mają w krakowskim AGTOMie. Mariusz Edytowane 7 Lutego 2021 przez marioba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) 19 minut temu, marioba napisał: Mówisz-masz! Idziesz na łatwiznę.. Ale jeśli chcesz kupić, to od ręki mają w krakowskim AGTOMie. Dzięki za info! Jaka jest różnica w wersji Niemiecko/amerykańskiej? Edytowane 7 Lutego 2021 przez piotrkur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Lutego 2021 Autor Share Napisano 8 Lutego 2021 Czołem! Wersja M577 Bundeswehr wyposażona jest w wyrzutnie granatów i przez to falochron opiera się na niej. Inne są przednie światła i kierunkowskazy. Typowe, od Leoparda jedynki. Innaczej leży sprzęt saperski. Inne są osłony reflektorów przednich. Na dachu trzeba dorobić składany maszt radio i trochę duperelek np. skrzynki na coś ( chociaż jeszcze nie jestem pewny tego). Tył: skrzynka na telefon zewnętrzny i kołowrotek na kabel. Jakieś tam uchwyty i inne takie tam. Wszystko te zmiany dotyczą pojazdów z lat 60/70. Obecnie te pojazdy wyglądają jeszcze innaczej. Nie mają falochronu. Zamiast niego wisi skrzynia na graty. Nowy jest agregat prądotwórczy. Zupelnie nowe tylne światła ( Leopard 2) i cała masa nowych dupereli. Mój będzie wczesną wersją, pasującą charakterem do Leoparda 1. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 (edytowane) Czołem! Mała aktualizacja! Zająłem się tamiowskim A4. Stary box, 1979 rok. Model mocno uproszczony. Mało detalu, sporo błędów. Nie da się zrobić z tego zestawu prawidłowej repliki, ale można coś tam poprawić aby jakoś to wyglądało. Wieża praktycznie gotowa. Trochę szpachli, drutu, łańcuchów i jakoś to zaczyna wyglądać, chociaż to jeszcze nie koniec ze szpachlą. Trochę szpachli na wannę... I tyle na dzisiaj.... Mariusz Edytowane 28 Lutego 2021 przez marioba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi