MaciejW Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Witam wszystkich, szczerze mówiąc model dosyć słabo spasowany nie raz trzeba było przerabiać części hmm na razie zraziłem się do italerii. Model robiony prosto z pudła Model malowany mieszanką farb tamiyi xf-1, xf-26, xf-52 w stosunku 1:4:4. Nie pokusiłem się o modulację. Zdecydowałem, że pojazd będzie mocno ubłocony i wydaje mi się, iż wyszło całkiem całkiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Godzinę temu, MaciejW napisał: Witam wszystkich, szczerze mówiąc model dosyć słabo spasowany nie raz trzeba było przerabiać części hmm na razie zraziłem się do italerii. Na razie? Italeri to dobre było 20-30 lat temu. Po za tym zdjęcia tak fatalne, że oprócz napaćkanego "błota" nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 12 godzin temu, MaciejW napisał: Zdecydowałem, że pojazd będzie mocno ubłocony i wydaje mi się, iż wyszło całkiem całkiem. Niestety mam zupełnie inne zdanie co do tego błota. Za duże te kropy wyszły - wyglądają jak namalowane i jak na mój gust zbyt wysoko sięgają. Samo błoto to samoróbka czy jakiś gotowiec? I czym je nanosiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 2 Listopada 2019 Autor Share Napisano 2 Listopada 2019 Witam, 18 godzin temu, Seb napisał: Po za tym zdjęcia tak fatalne, że oprócz napaćkanego "błota" nic nie widać. tutaj mam zdjęcia w trochę lepszej jakości: 7 godzin temu, TAW napisał: Samo błoto to samoróbka czy jakiś gotowiec? Samoróbka mieszanka pigmentów "negev sand" od miga i "tierra europea" od vallejo plus parę kropel fixera i wody ale z przewagą fixera. Grubsze elementy błota nanosiłem pędzlem a zachlapania pędzlem i wykałaczką. Do ostatniej warstwy błota dodałem dwie krople płynu wet effects. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_hanky Napisano 5 Listopada 2019 Share Napisano 5 Listopada 2019 kilka porad: - zobacz w innych galeriach jakie zdjecia powinno sie wstawiac zeby model wygladal korzystnie (dobre oswietlenie, chociaz kilka zdjec modelu w calosci a nie tylko po kawalku) - na przednich blotnikach chyba widac nadlewki, takie rzeczy trzeba usuwac, jesli nie jestes pewnien czy dany element powien tam byc czy nie: sprawdz zdjecia pojazdu w necie i w kilka minut wszystko bedzie jasne - nie wiem jak reszta ale ja okopcenia na lufie robie metoda suchego pedzla. U Ciebie wyglada to jak by ktos zamoczyl ja w smole. takie tam porady amatora jakim sam jestem. sorry za brak polskich zankow ale jestem w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 6 Listopada 2019 Autor Share Napisano 6 Listopada 2019 Witam, W dniu 5.11.2019 o 08:36, Spotter napisał: Jeszcze sporo pracy przed Tobą. niewątpliwie to mój drugi model. W dniu 5.11.2019 o 10:17, Mr_hanky napisał: (dobre oswietlenie, chociaz kilka zdjec modelu w calosci a nie tylko po kawalku) Postaram się w najbliższym czasie zrobić lepsze fotki. Co do błota to chyba się za bardzo pospieszyłem się z dodawaniem galerii i postaram się je poprawić (może nawet zmienię koncepcję i model nie będzie aż tak ubłocony) Pozdrawiam i dzięki za krytykę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 8 Listopada 2019 Autor Share Napisano 8 Listopada 2019 Witam, udało się zredukować ilość błota i wydaje mi się, że wreszcie fotki wyszły jakoś sensownie Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi