Thalgonis Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 [Hobby Boss, 1:48] Oto prototyp jednej z „dziwniejszych” maszyn IIWWŚ - Blohm&Voss Bv-141. Maszyna zaprojektowana jako rozpoznawcza, nie została przez RLM (Ministerstwo Lotnictwa Rzeszy) zaakceptowana do produkcji ponieważ, jak wieść gminna niosła, szef zakładów Focke-Wulf miał lepsze „chody” u Göringa i to właśnie jego projekt (Fw 189) dostał „zielone światło” od szefa Luftwaffe :-) Wyprodukowano jednak kilka egzemplarzy. Ten poniższy to prototyp Bv141 v10 z 1941 roku (nr 0210002). Wysłany został do Aufklärungsschule (Szkoła Lotnictwa Rozpoznawczego) w Grossenheim w Saksoni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Jaki dziwny pokrak Pierwszy raz coś takiego widzę, to latało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2019 Tak, latało. Masz w opisie podane gdzie :-) Jako obserwacyjny, to zamysł tego asymetryka był z d... wzięty - z lewej strony gondoli nie było żadnej widoczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Grudnia 2019 Super Moderator Share Napisano 14 Grudnia 2019 Samolot jest mega, może kiedys wyjdzie w 1/32, ad obserwacji oj tam oj tam kręcił kółka w prawo i dobrze widzieli , ad modelu mankamenty znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Ten samolot nigdy mi się nie podobał. Model ładnie zrobiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2019 3 godziny temu, Greif napisał: Samolot jest mega, może kiedys wyjdzie w 1/32, ad obserwacji oj tam oj tam kręcił kółka w prawo i dobrze widzieli , ad modelu mankamenty znasz Tomek, a Ty wiesz jakie to jest bydle wymiarowo? Kapeńkę większy od Ju-88, obok którego stoi... Czyli niewiele mniejszy niż He-111 (jeszcze nie stoi obok, ale już niedługo ) To jak wyjdzie w 32-ce to chyba na balkonie byś musiał to trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Grudnia 2019 Super Moderator Share Napisano 15 Grudnia 2019 oj tam oj tam, balkon nie balkon ale mieć można, będę miał za niedługo strych do dyspozycji to co mi tam xDDD nawet moje wagony się zmieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2019 19 godzin temu, Greif napisał: oj tam oj tam, balkon nie balkon ale mieć można, będę miał za niedługo strych do dyspozycji to co mi tam xDDD nawet moje wagony się zmieszczą Zazdraszczam - strychu of coz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszek Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Dzień dobry panu mam na imię janusz orzechowski , bardzo podoba mi sie wykonanie pana modelu , szukam kogoś kto pdjąłby sie wykonania kilkunastu lub kilku modeli skala 1/48 na zamówienie oczywiście odpłatnie. Prosze o pilny kontakt 664 700 310 . Jestem z Radomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi