jacek Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 Pół dnia walki z kabiną i klapami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2020 Dzisiaj strzeliłem sobie baranka nad kokpitem, albo w stopę.Zobaczę jak pomaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) No i niestety to był strzał w stopę. Trzeba było wszystko zerwac i położyc od nowa.Jak to mawia mój kolega szału nie urywa ale jest lepiej. Wiem wiem.Słabo widac ale już nie długo.Po pierwszym zainwestuję w lepsze oświetlenie to powinno byc lepiej. Edytowane 31 Stycznia 2020 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 Nareszcie jest na czym siedziec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Uffffff.Kabina ulepiona.I tak z 15 zestawowych części zrobiło się jakieś 80.Wszystko to polepione potem i łzami. Hejtujcie, nie lękajcie się.Krzywdy sobie nie zrobię. Edytowane 2 Lutego 2020 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 2 Lutego 2020 Autor Share Napisano 2 Lutego 2020 Zdjęcia z pomocą słońca troszkę lepsze ale oświetlenie i tak trzeba będzie kupić. Ktoś poleci coś konkretnego? Lampa, żarówka, sklep na allegro gdzie można kupić to w komplecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 Na przykład takie: https://allegro.pl/oferta/zestaw-bezcieniowy-namiot-60cm-2-lampy-425w-statyw-6751213810 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) W dniu 2.02.2020 o 12:35, _OldMan_ napisał: Na przykład takie: https://allegro.pl/oferta/zestaw-bezcieniowy-namiot-60cm-2-lampy-425w-statyw-6751213810 A może coś takiego na początek??? https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-18w-fotograficzna-26cm-z-reg-katem-360-8867695361 albo https://allegro.pl/oferta/przenosny-zestaw-bezcieniowy-namiot-lampy-statw-6916125312 Edytowane 4 Lutego 2020 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 7 Lutego 2020 Autor Share Napisano 7 Lutego 2020 I już witałem się z gąską ; https://allegro.pl/oferta/bezcieniowy-zestaw-namiot-60-2-lampy-210w-klosz-8662565827?snapshot=MjAyMC0wMi0wNlQwODo1MTo1NS4xNTdaO2J1eWVyOzZkNzE4OWRkNjc1OGZlOTFlNzI0M2FlNTQwZGM1YTUzYWE2YjYxNzIzOWY3ZTUwMGJkMjZhMjQxNjNmOTZmOTU%3D A tu dzwoni pan że żarówki potłuczone i cza czekac. to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 (edytowane) Czy ktoś z kolegów dysponuje zdjęciem, lub pomysłem na wygląd węzłów do GBU podwieszanych w Gripenie??? Chodzi o miejsce w którym jest zamocowana GBU I systemu Litening Edytowane 8 Lutego 2020 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Zarówno Litening jak i Pavewaye montowane są bezpośrednio na pylonach. Tutaj zdjęcie, na którym lepiej widać pozycję Liteninga: Zdjęcia z boku z GBU-10 niestety nie mam, ale sprawa jest raczej prosta - środek ciężkości bomby tam gdzie na pylonach są te wybrzuszenia. Tutaj zdjęcie modelu znalezionego w internecie, powinno pomóc: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 12 Lutego 2020 Autor Share Napisano 12 Lutego 2020 Makao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 12 Lutego 2020 Autor Share Napisano 12 Lutego 2020 I po makale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 14 Lutego 2020 Autor Share Napisano 14 Lutego 2020 Po sąsiedzku też się ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 19 Lutego 2020 Autor Share Napisano 19 Lutego 2020 Dzisiaj troszkę hydrauliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 19 Lutego 2020 Autor Share Napisano 19 Lutego 2020 (edytowane) Po sąsiedzku też robota wre Edytowane 19 Lutego 2020 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 20 Lutego 2020 Autor Share Napisano 20 Lutego 2020 (edytowane) I po malowaniu. Zastanawiam się czy zalewać linie podziału. W oryginale samolot jest dość ,,czysty'' więc boje się że to może zepsuć końcowy efekt. Dół wydaje się być czystrzy ale po brudzeniu powinno być ok. Edytowane 20 Lutego 2020 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 20 Lutego 2020 Autor Share Napisano 20 Lutego 2020 I jeszcze pytanie.Czy Czesi zakupili do swoich Gripenów Mavericki czy tylko Szwedzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 22 Lutego 2020 Autor Share Napisano 22 Lutego 2020 Podwozie prawie gotowe.Uzbrojenie schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 22 Lutego 2020 Autor Share Napisano 22 Lutego 2020 Biuro konstrukcyjne obok depcze mi po piętach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 Spryskane bezbarwnym.Jutro Kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Lutego 2020 Autor Share Napisano 28 Lutego 2020 No i klops.Właśnie się zorientowałem że Italeri nie dało ŻADNYCH kalek do uzbrojenia.Może ktoś posiada na zbyciu do 1/48 na AGM-65 maverick i aim-9m sidewinder???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Lutego 2020 Autor Share Napisano 28 Lutego 2020 (edytowane) Troszkę ogarłem sytuację kalkami od Kinetca, ale z Maverickami to będzie improwizacja. Edytowane 28 Lutego 2020 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Lutego 2020 Autor Share Napisano 28 Lutego 2020 (edytowane) Kalki położone.Wyszły dość skromnie.Jak to mówią szału nie urywa. Teraz pozostało to wszystko pobrudzić.Lini podziału raczej nie będę zalewał. Edytowane 28 Lutego 2020 przez jacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 Trochę pomieszałeś to uzbrojenie - treningowe bomby, treningowe Mavericki (zresztą źle pomalowane bo Szwedzi swoje treningowe uzbrojenie oznaczają zielonym, a nie niebieskim) i "ostre" Sidewindery. Sidewindery obecnie zresztą też raczej szare niż białe. Rysunek ze szwedzkimi Sidewinderami: Żeby poprawić Mavericka do szwedzkiego to trzeba by przedni niebieski pasek przemalować na zielony, a pozostałe dwa zamalować. One akurat mogą zostać białe. GBU-10 dobrze pomalowane do treningowego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi