flynavy Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Takie zasadnicze są dwie. 1. Lepiej „siedzi” w planach 2. W modelu Academy (podobno to hasegawa tylko ze zmienionymi na wklęsłe liniami) siatka linii podziału jest do przerycia. Skoro i tak mam ryć cały model to lepiej mi będzie na gładkim plastiku niż męczyć się ze szpachlą. Nie miałbym problemów ze statecznikiem do MF-a bo Zvezda takiego robiła ale niestety ja się już nie załapałem To były te same wypraski co w MLD z dodanym statecznikiem do MFa (teraz przepakował to Bilek). Coraz bardziej nachodzi mnie ochota na tego 23-go Spróbuje „wystrugać” statecznik – jeśli efekt mnie zadowoli to może... Parę miesięcy temu udało mi się nabyć bilkowego - statecznik jest żywiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Podobnie było 152 i 153 lecz jaki był ich dalszy los to w tej chwili nie wiem. Oba samoloty zostały złomowane w czasie remontu, nie pamiętam który z nich w 75% był na ukończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Trochę fotek, mam nadzieje że wystarczającej jakości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Muszę Cię zmartwić, ale takiego malowania Mig'a-23 MF w Polsce to nie było. O ile 007 był jasno szary do czasu remontu to nie posiadał białego pasa, który był oznaczeniem podczas ćwiczeń Orli Szpon 1997. W tym czasie miał już kamuflaż. Proponuję zmienić oznaczenie na np. 101, 102, 115, 117, 065 (tam pas był), lub zamalować pas. Ponadto osłony anten miały ciemniejszy odcień. Grzebień podkadłubowy powinien być w pozycji złożonej gdy podwozie jest wyciągnięte. Przyklej też poprawnie osłony kół podwozia głównego bo w teraz wyglądają bardzo dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Wiem, już pisano w tym temacie a ja od marca nic nie robiłem przy nim, teraz jednie lepsze fotki i tyle. Następny MiG-23 będzie lepszy, z trzymaniem się tego jaki był naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Jak będziesz robił następnego to daj znać. W miarę możliwości pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Trafiłem na ten temacik "po latach" Duży plus na pewno za temat, Mig-23 w końcu jest i będzie najfajniejszym samolotem PSP Przynajmniej w mojej opinii Natomiast tak jak zauważył Irek, malowanie jest trochę fantazyjne, no i płetwa stabilizatora pod ogonem przy wysuniętym podwoziu powinna być złożona. Przy rozłożonej (tak jak w Twoim modelu) samolot stoi nie tak jak powinno to wyglądać. Popatrz tu np.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 heh, to dlatego miałem problem że po zamocowaniu podwozia zgodnie z instrukcją stał na płetwie pod ogonem zamiast na kołach. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Witam !!! Bardzo spodobał mi sie ten samolot Mig 23 mam takie pytanko do znawców tematu czy dostane go w 1/48??. I czy dostane kalki do polskich malowań , oraz jak jest w 1/48 to jakiego polecacie brac ??. Z góry dziekuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 W 1:48 to nie ma dużego wyboru - albo Italerka albo ESCI. Przy czym w obu pudłach ten sam model, z grubsza przypominający Miga 23S lub MF. Linie podziałowe wypukłe, dużo rzeczy do poprawy. W zestawie Italerki są kalki do słupskiego malowania - szara "115" (nota bene Włosi trochę niezbyt dokładnie to podpisali - 28 PLM Gdynia Babie Doly 1982 !!!!). Kalki do Miga 23 w polskim malowaniu są też dołączone do książeczki Kagero "TopShots". Do Miga 23 w skali 1:48 jest spory zestaw blach z Eduarda - komplet BigEd to wydatek ok. 120-130 zł, sam model z Italerii - 40-45 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Trochę fotek, mam nadzieje że wystarczającej jakości: Haha, odgrzewam temat - kilka tygodni temu kupiłem na allegro dokładnie TEN SAM model, od gościa który nie ma na imię Michał , a kilka dni temu został sprzedany dalej, ze stratą. Model nie ma widać szczęścia do właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 148 stoi na Sadybie i ma kamo... http://www.airfoto-zj.pl/foto.php?num=13151&gid=72&gal=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matjas Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 148 stoi na Sadybie i ma kamo... http://www.airfoto-zj.pl/foto.php?num=13151&gid=72&gal=3 Szkoda tylko, że MPTW jest zamknięte od 22 stycznia br. i nie da się nic zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi