rudy0007 Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 I tak to w nowym roku udało się zakończyć prototypowy chiński myśliwiec piątej generacji wykonany w technologii stealth, czyli chińską kopię amerykańskiego F-35. Model składało się w zasadzie bezproblemowo i nie ma się tu nad czym za bardzo rozpisywać. Z uwagi na brak zdjęć tego samolotu w necie, zwłaszcza w tym malowaniu, jest to trochę moja interpretacja. Sugerowałem się instrukcją trumpetera, chociaż ta nie mówi o tym w jakich kolorach mają być pomalowane wnęki podwozia i komora uzbrojenia. W tym przypadku posiłkowałem się kolorystyką wersji czarnej tego myśliwca, a że czerwony jest najlepszy, to nim pomalowałem tylko klapy wnęk. Z początku chciałem pomalować wszystko na czerwono, aczkolwiek później stwierdziłem, że do tej konkretnej kolorystyki będzie tego za dużo. Jak wiadomo same instrukcje nigdy do końca nie oddają konkretnych kolorów kamuflażu, w tym przypadku po pomalowaniu kolory wydają się być zupełnie odwrotne. W tym przypadku jak dla mnie wyszło tylko na plus. Pokombinowałem też trochę ze zdjęciami, a w zasadzie szwagier, który kupił sobie nowy aparat i miał na czym sobie poćwiczyć, pod małym moim nadzorem. To jak wyszło poniżej, zapraszam: 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 Wygląda jak zabawka Samolot, bo model całkiem fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted January 5, 2020 Author Share Posted January 5, 2020 1 godzinę temu, Moses napisał: Wygląda jak zabawka Co prawda to prawda. Zrobiłem go żeby zwolnić w pudle miejsce na inny Wygląda tak może przez kolorystykę, z wypuszczonym podwoziem, jak dla mnie, wygląda sztucznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Fajna maszyna i malowanie, szczególnie jak na chiński samolot. Ale model wygląda trochę jak zabawka, brak śladów użytkowania (nie mam na myśli brudzenia) wyraźnie daje się we znaki. Zdaje się(bo zdjęcia trochę słabe) że zrobiłeś go ładnie i czysto, ale trochę za czysto, przez to wygląda jak makieta na wystawie. Trochę szkoda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted January 6, 2020 Author Share Posted January 6, 2020 (edited) Od początku w ogólnym założeniu miał być zrobiony szybko i czystko. Z tym szybko to nie wyszło tak do końca, bo chwilę to trwało, a sam samolot prototypowy, więc nie miał okazji ani czasu się wybrudzić Same zdjęcia może jeszcze nie doskonałe, ale zapewne lepsze od tych które robiłem sam. Wyglądały one ta: Edited January 6, 2020 by rudy0007 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmx62 Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 Modelik całkiem przyjemny dla oka, z tym że drobne sprostowanie. Jak dla mnie to bardziej jest podróbą F-22 Raptor, przynajmniej z kształtu bo o możliwosciach techniczno-lotnych to raczej trudno cokolwiek powiedzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts