rudy0007 Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 I tak to w nowym roku udało się zakończyć prototypowy chiński myśliwiec piątej generacji wykonany w technologii stealth, czyli chińską kopię amerykańskiego F-35. Model składało się w zasadzie bezproblemowo i nie ma się tu nad czym za bardzo rozpisywać. Z uwagi na brak zdjęć tego samolotu w necie, zwłaszcza w tym malowaniu, jest to trochę moja interpretacja. Sugerowałem się instrukcją trumpetera, chociaż ta nie mówi o tym w jakich kolorach mają być pomalowane wnęki podwozia i komora uzbrojenia. W tym przypadku posiłkowałem się kolorystyką wersji czarnej tego myśliwca, a że czerwony jest najlepszy, to nim pomalowałem tylko klapy wnęk. Z początku chciałem pomalować wszystko na czerwono, aczkolwiek później stwierdziłem, że do tej konkretnej kolorystyki będzie tego za dużo. Jak wiadomo same instrukcje nigdy do końca nie oddają konkretnych kolorów kamuflażu, w tym przypadku po pomalowaniu kolory wydają się być zupełnie odwrotne. W tym przypadku jak dla mnie wyszło tylko na plus. Pokombinowałem też trochę ze zdjęciami, a w zasadzie szwagier, który kupił sobie nowy aparat i miał na czym sobie poćwiczyć, pod małym moim nadzorem. To jak wyszło poniżej, zapraszam: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 Wygląda jak zabawka Samolot, bo model całkiem fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Moses napisał: Wygląda jak zabawka Co prawda to prawda. Zrobiłem go żeby zwolnić w pudle miejsce na inny Wygląda tak może przez kolorystykę, z wypuszczonym podwoziem, jak dla mnie, wygląda sztucznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 Fajna maszyna i malowanie, szczególnie jak na chiński samolot. Ale model wygląda trochę jak zabawka, brak śladów użytkowania (nie mam na myśli brudzenia) wyraźnie daje się we znaki. Zdaje się(bo zdjęcia trochę słabe) że zrobiłeś go ładnie i czysto, ale trochę za czysto, przez to wygląda jak makieta na wystawie. Trochę szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 6 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Od początku w ogólnym założeniu miał być zrobiony szybko i czystko. Z tym szybko to nie wyszło tak do końca, bo chwilę to trwało, a sam samolot prototypowy, więc nie miał okazji ani czasu się wybrudzić Same zdjęcia może jeszcze nie doskonałe, ale zapewne lepsze od tych które robiłem sam. Wyglądały one ta: Edytowane 6 Stycznia 2020 przez rudy0007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Modelik całkiem przyjemny dla oka, z tym że drobne sprostowanie. Jak dla mnie to bardziej jest podróbą F-22 Raptor, przynajmniej z kształtu bo o możliwosciach techniczno-lotnych to raczej trudno cokolwiek powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi