Skocz do zawartości

Pzkpfw III Ausf F Dragon 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Orange box Dragona + gąsienie miniartu. Miała być jeszcze lina z eureki ale szkoda jej do tego modelu. Rust in Peace:szczerbol:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Pozdrawiam!

Edytowane przez Lipa
  • Like 4
Napisano (edytowane)

Kolego rozwiń, ko-le-go:piwo:

Edytowane przez Lipa
Napisano (edytowane)

Ja bym je po całości pociągnął Tamiya XF-84 Dark Iron, potem metalizerem po krawędziach o których pisał Spotter, na to jakiś kurz i nne syfy ewentualnie. Fotka mojej jako przykład o czym mowa. 

DSCF7940.JPG

Edytowane przez bazylms
Napisano
44 minuty temu, Spotter napisał:

Gąski za bardzo się błyszczą. Tak uwalone podwozie a gąska czyściutka. Do tego jakiś ciemny kolor jako baza, że niby trochę zaśniedziałe i może lekko przyrdzewiałe. Błyszczeć powinny tylko w miejscach styku z kołami oraz podłożem. 

Szkoda że lufy nie dałeś metalowej. Ta straciła jakoś obłości i jest krzywa. Zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. 

Malowanie ok, ale ja bym więcej kontrastów dał. Ale to tylko ja. 

Dobra Ty to Ty. Jakbym Cie mógł prosić byś rzucił fachowym okiem jeszcze raz. Wyłamałem i wkleiłem jeszcze raz. Spojrzałem na zdjęcia i rzeczywiście ucieka trochę na prawo patrząc od tyłu wieży. Wrzucam też fotki jak wyglądało malowanie zanim zagotowały mi się farby olejne. W tym przypadku też chciałbym prosi o opinię.

41 minut temu, bazylms napisał:

Ja bym je po całości pociągnął Tamiya XF-84 Dark Iron, potem metalizerem po krawędziach o których pisał Spotter, na to jakiś kurz i nne syfy ewentualnie. Fotka mojej jako przykład o czym mowa. 

DSCF7940.JPG

No ja swoje zrobiłem na przysłowiowy odp... Czarny podkład, zęby przetarte steel vallejo. Na to pigment w 2-4 fazach by zróżnicować jego przyleganie na gąsieniy. Na konie palec grzebalec w pigmencie polished metal i jazda po części dolnej.

DSCF1509.JPG

DSCF1511.JPG

DSCF1512.JPG

IMG_20190819_192808.jpg

IMG_20190819_192819.jpg

Napisano

Jestem za cienki żeby w kilka h przemalować model. Do tego jeszcze w nocy kiedy to ledwie widzę na oczy :haha:Dzięki za opinię. Dokładnie o to mi chodziło i co gorsza potwierdziłeś moje wątpliwości co do samego malowania. Docelowo chciałbym malować w "marmurki" jasne u góry i ciemne na dole no ale to zobaczymy przy następnych. Poprawki na gąsieniach zrobiłem od nowa. Dzierganie po ćmoku to nie był dobry pomysł. Udało mi się urwać koła napędowe i bezboleśnie zdjąć je w całości. Nałożyłem więcej pigmentu+pstrykanie z pędzla żurem "mud effects" od miga+dark steel z palca. Dark steel daje trochę mniejszy połysk i wygląda chyba lepiej. Wrzuciłem zdjęcia sprzed i po pigmencie bo zauważyłem, że aparat wariuje przy fotografowaniu gęsto ułożonych połyskujących elementów.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Napisano

To gitara, że po poprawkach jest ok. Wtaczam w takim razie do malarni kolejnego faszystę. StruP III ausf F dragona.