Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Cześć. Pytam, bo mam dość szukania w google. Nic nie znalazłem oprócz zniechęcenia do firmy...firmy... YATO zdaje się... Pomyślałem, że ze 20% modelarzy używa. Sam będę używał do celów modelarskich. No więc... Cena tak do 100zł z hakiem. Jaka najlepsza suwmiareczka? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Kup sobie taka i bedziez zadowolony. http://www.allegro.pl/item331741263_suwmiarka_elektroniczna_profitexx_150mm_sklep_waw.html Nie jest moze jakas super dokladna, zazwyczaj odhylki mieszcza sie w granicach 0.03 - 0.05mm, ale do celow modelarskich w zupelnosci Ci wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Masz taką, czy tylko wiesz, że nie warto dawać dużo, i znalazłeś cokolwiek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 30 Marca 2008 Ja mam podobną i sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 A nie za ciężka? 0,6 kg :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 30 Marca 2008 wiesz co podczas pracy z tą suwmiarką, mi ta waga nie przeszkadza. A 0,6kg to dużo nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Wiesz... cherlak ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Masz taką, czy tylko wiesz, że nie warto dawać dużo, i znalazłeś cokolwiek?? U mnie ludzie uzywaja takich (lub bardzo podobnych) na produkcji. W warunkach produkcyjnych wytrzymuje moze z rok, moze poltora roku. Tobie bedzie sluzyc do smierci. Generalnie w ciaglym uzyciu mam ich ze 30, a w kontenerze ze szmelcem z 50... Troche ich zesmy napsuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Aaa, czyli sprawdzony sprzęt Czemu są takie psujliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 (edytowane) Mozna tak powiedziec. Chinszczyzna generalnie. Wystarczajaca w warunkach warsztatowych jakosc za rozsadne pieniadze. Zazwyczaj robie tak, ze kupuje hurtem z dwadziescia sztuk, kontroler jakosci wybiera z nich 5 najlepszych (oczywiscie wykonujac stosowne pomiary), reszta jest zwracana do sprzedawcy lub zlomowana. I tak wychodzi taniej, niz jakby chciec kupic 5 porzadnych, markowych suwmiarek. Powtarzam, rozmawiamy caly czas o suwmiarkach warsztatowych, czyli takich, ktore kazdy operator ma przy sobie zawsze i wszedzie. Sa nie tyle psujliwe, co po prostu sie zuzywaja. Szczeki sie wycieraja tracac tym samym dokladnosc, elemety optyczne ulegaja zabrudzeniu, slizgi sie zuzywaja i ulegaja zatarciu itd. Naturalny proces. Jezeli przyrzad wykona iles set cykli dziennie, to sie kiedys musi zuzyc. Markowe suwmiarki zuzywaja sie troche wolniej, ale niewiele. Z cala pewnoscia sa dokladniejsze, ale i kilka lub kilkanascie razy drozsze. Edytowane 30 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Aaa, czyli sprawdzony sprzęt Czemu są takie psujliwe? Pewnie używają zamiast młotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Pewnie używają zamiast młotkaNiech bym tylko takiego przyuwazyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 http://majstruj.pl/szczegoly/1691/suwmiarka_150mm_cyfrowa a taka to dobra jest czy tak sobie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Wow, super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 a taka to dobra jest czy tak sobie?To jest dokladnie taka sama suwmiarka, jak pokazalem w tym linku do aukcji. Rozni sie tylko naklejka na korpusie. W te 0,001 dokladnosci pomiaru nie wierz, dobrze bedzie, jezeli utrzyma sie w 0,05. Poza tym wyswietlacz wyswietla tylko dwa miejsca po przecinku w ustawieniu na jednostki metryczne (mozna przelaczyc na cale). Z reszta, opis produktu mowi sam za siebie:Narzędzia i akcesoria marki Topex przeznaczone są dla majsterkowiczów i hobbystów. Jezeli chcesz przyrzad z wyzszej polki, kups sobie np. szwajcarska TESE. http://www.technicznydom.com/opis.php?id=47 Cena 5x wyzsza, chociaz ten model to tez nie jest zadna rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Nie do końca, bo pewnie nie jest tak jak z modelami... nawet jak jedna firma pakuje suwmiarkę drugiej firmy to coś tam pewnie poprawia, albo schrzania więc identycznie dobre nie są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Zapewniam Cie, ze sa identyczne. Nawet w tej samej fabryce wyprodukowane przez malych, zoltych ludzikow ze skosnymi oczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Być może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Bardzzo dobre suwmiarki są firmy VIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi