andy Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 Witam wszystkich. Jestem andy - tutaj nowy. Buduję modele samolotów już kilka lat i w tym kontekście moje pytanie może wydawać się dziwne, ale niestety, nie mam pojęcia jak mocować elementy fototrawione do części plastykowych. Bardzo proszę o wskazówki wykonawcze w tym temacie. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 13 minut temu, andy napisał: nie mam pojęcia jak mocować elementy fototrawione do części plastykowych Klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 Użyj wyszukiwarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 mało to pomocne oć rozumiem...wszystkie kleje cyjanoakrylowe...gęstość zależy od zastosowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 Generalnie kleje CA czyli cyjanoakrylowe. Na rynku jest ich bardzo wiele. Generalnie w różnych gęstościach, opakowaniach, cenach... Warto zmatowić miejsce styku klejonego co w niewielkim stopniu wzmocni połączenie. Odtłuszczone elementy to podstawa, o której nie trzeba wspominać? Klej aplikujesz wykałaczką, drucikiem itp. Do klei CA są także przyśpieszacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi