Focus Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 Po Super szabli krok wstecz czyli szabla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLCe Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 No to Ci będę kibicował. Tym bardziej, że walczę z większym egzemplarzem tego samolotu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted March 20, 2020 Author Share Posted March 20, 2020 (edited) no to zapraszam Edited March 20, 2020 by Focus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartishio Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 (edited) Fajny model Ciekawe jak Ci wyjdzie. Będę śledził. Mógłby ktoś napisać historię i krótki opis tego samolotu? Edited March 20, 2020 by Bartishio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLCe Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 4 minuty temu, Focus napisał: no to zapraszam Będzie w standardowym błyszczącym aluminium czy planujesz zrobić jakieś alternatywne malowanie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted March 20, 2020 Author Share Posted March 20, 2020 (edited) ameliniowe malowanie będzie. Coś po F-100D chodzi mi po głowie. Zrobię to przy tym ameliniowym malowaniu, to po F-84G mój trzeci amerykaniec z tamtego okresu. Oba są na forum. Edited March 20, 2020 by Focus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLCe Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 Super Sabre'a oglądałem. Fajna maszyna w fajnym wykonaniu Sam się przymierzam do niej tylko muszę dorwać jakie fajny zestaw w 1:48. Działaj kolego Z kwestii technicznych to jakich metalizerów używasz i jak przygotowujesz powierzchnię ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted March 20, 2020 Author Share Posted March 20, 2020 (edited) szlifuję 400, 800, 1500, 2500, surfacer 1200, W super szabli poleciał metalizer humrola 27002 i MM steel bufalo , i pare innych różnych tak na wyczucie aby się mi podobało. Nawet domalówki z małym pędzelkiem przy liniach podziału. Metalizer też szlifuję poleruje oddzielajac pola taśmą maskująca potem sidolux i też szlifuję stosuję różną ilość warstw na różnych panelach różnice są subtelne i o to mi chodzi. Edited March 20, 2020 by Focus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted March 20, 2020 Author Share Posted March 20, 2020 (edited) trochę dodaję imitacji wkrętów, nitów bo tego mi brakuje. W ręku miałem modele. F-86F Hobbybossa i Academy. Airfix fajny prosty taki akurat. Edited March 20, 2020 by Focus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted March 20, 2020 Author Share Posted March 20, 2020 (edited) wydziergam to co najbardziej widoczne. Edited March 21, 2020 by Focus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thor_ Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 (edited) Godzinę temu, Bartishio napisał: Mógłby ktoś napisać historię i krótki opis tego samolotu? Na początek i najprościej: https://pl.wikipedia.org/wiki/North_American_F-86_Sabre A jak chcesz konkretniej to polecam np anglojęzyczne "in action" - "F-86 Sabre in action" - głównie wykorzystanie samolotu jak tytuł wskazuje A poza tym w sieci znajdziesz miliony tekstów, filmów itp. To jeden z bardziej znanych chyba samolotów "odrzutowej historii lotnictwa wojskowego" jak np MiG-15 Edited March 20, 2020 by thor_ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted March 21, 2020 Author Share Posted March 21, 2020 imitacji bomby jest kiepska to w skrzydle nie wierciłem już otworów pod pylony. Skrzydło sklejone wymaga obróbki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted March 21, 2020 Author Share Posted March 21, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts