Focus Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Po Super szabli krok wstecz czyli szabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 No to Ci będę kibicował. Tym bardziej, że walczę z większym egzemplarzem tego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) no to zapraszam Edytowane 20 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartishio Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) Fajny model Ciekawe jak Ci wyjdzie. Będę śledził. Mógłby ktoś napisać historię i krótki opis tego samolotu? Edytowane 20 Marca 2020 przez Bartishio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 4 minuty temu, Focus napisał: no to zapraszam Będzie w standardowym błyszczącym aluminium czy planujesz zrobić jakieś alternatywne malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) ameliniowe malowanie będzie. Coś po F-100D chodzi mi po głowie. Zrobię to przy tym ameliniowym malowaniu, to po F-84G mój trzeci amerykaniec z tamtego okresu. Oba są na forum. Edytowane 20 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Super Sabre'a oglądałem. Fajna maszyna w fajnym wykonaniu Sam się przymierzam do niej tylko muszę dorwać jakie fajny zestaw w 1:48. Działaj kolego Z kwestii technicznych to jakich metalizerów używasz i jak przygotowujesz powierzchnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) szlifuję 400, 800, 1500, 2500, surfacer 1200, W super szabli poleciał metalizer humrola 27002 i MM steel bufalo , i pare innych różnych tak na wyczucie aby się mi podobało. Nawet domalówki z małym pędzelkiem przy liniach podziału. Metalizer też szlifuję poleruje oddzielajac pola taśmą maskująca potem sidolux i też szlifuję stosuję różną ilość warstw na różnych panelach różnice są subtelne i o to mi chodzi. Edytowane 20 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) trochę dodaję imitacji wkrętów, nitów bo tego mi brakuje. W ręku miałem modele. F-86F Hobbybossa i Academy. Airfix fajny prosty taki akurat. Edytowane 20 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) wydziergam to co najbardziej widoczne. Edytowane 21 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) Godzinę temu, Bartishio napisał: Mógłby ktoś napisać historię i krótki opis tego samolotu? Na początek i najprościej: https://pl.wikipedia.org/wiki/North_American_F-86_Sabre A jak chcesz konkretniej to polecam np anglojęzyczne "in action" - "F-86 Sabre in action" - głównie wykorzystanie samolotu jak tytuł wskazuje A poza tym w sieci znajdziesz miliony tekstów, filmów itp. To jeden z bardziej znanych chyba samolotów "odrzutowej historii lotnictwa wojskowego" jak np MiG-15 Edytowane 20 Marca 2020 przez thor_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 21 Marca 2020 Autor Share Napisano 21 Marca 2020 imitacji bomby jest kiepska to w skrzydle nie wierciłem już otworów pod pylony. Skrzydło sklejone wymaga obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 21 Marca 2020 Autor Share Napisano 21 Marca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi