Staryfajter1954 Posted April 9, 2020 Share Posted April 9, 2020 Przedstawiam Wam model samolotu Lockheed F-104G Starfighter w skali 1/72 wykonany z zestawu Matxhbox. Jest to jeden z najstarszych modeli w moich zbiorach. Został on zbudowany ze złomu modelarskiego kupionego na Allegro a więc całkowicie rozmontowany na części, oczyszczony ze starej farby i kleju, uzupełniony o kokpit, luk podwozia przedniego, wykonane elementy i kilka przewodów znajdujących się w łukach podwozia. Całość otrzymała malowanie samolotu z zespołu akrobacyjnego Vikings MFG-2. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thor_ Posted April 9, 2020 Share Posted April 9, 2020 Ładny ale brzydki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 9, 2020 Share Posted April 9, 2020 Wyszedł bardzo ładnie i w dodatku w rzadkim malowaniu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted April 9, 2020 Author Share Posted April 9, 2020 2 minuty temu, mig napisał: Wyszedł bardzo ładnie i w dodatku w rzadkim malowaniu. Mam zamiar cała kolekcję takich modeli 104 wykonać bo szczerze mówiąc znudziły mi się typowo wojskowe niemieckie malowania kojarzące mi się z malowaniami Luftwaffe z początków drugiej wojny światowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 9, 2020 Share Posted April 9, 2020 Malowania z zespołów akrobacyjnych przeważnie są ciekawe. I zawsze to jakieś urozmaicenia na półce wśród szarych, srebrnych czy zielonych modeli. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted April 9, 2020 Author Share Posted April 9, 2020 1 godzinę temu, mig napisał: Malowania z zespołów akrobacyjnych przeważnie są ciekawe. I zawsze to jakieś urozmaicenia na półce wśród szarych, srebrnych czy zielonych modeli. Dokładnie tak! Aktualnie buduję dwumiejscowego Starfightera w skali 1/144 z zestawu Revell. Będzie w malowaniu prywatnej firmy Northern Lights Aircraft Inc. Planuję wykonać model w tym samym malowaniu również w skali 1:72 ale nie podjąłem jeszcze z jakiego zestawu model ten zostanie zbudowany. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts