Staryfajter1954 Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Przedstawiam Wam model samolotu Lockheed F-104G Starfighter w skali 1/72 wykonany z zestawu Matxhbox. Jest to jeden z najstarszych modeli w moich zbiorach. Został on zbudowany ze złomu modelarskiego kupionego na Allegro a więc całkowicie rozmontowany na części, oczyszczony ze starej farby i kleju, uzupełniony o kokpit, luk podwozia przedniego, wykonane elementy i kilka przewodów znajdujących się w łukach podwozia. Całość otrzymała malowanie samolotu z zespołu akrobacyjnego Vikings MFG-2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Ładny ale brzydki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Wyszedł bardzo ładnie i w dodatku w rzadkim malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2020 2 minuty temu, mig napisał: Wyszedł bardzo ładnie i w dodatku w rzadkim malowaniu. Mam zamiar cała kolekcję takich modeli 104 wykonać bo szczerze mówiąc znudziły mi się typowo wojskowe niemieckie malowania kojarzące mi się z malowaniami Luftwaffe z początków drugiej wojny światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Malowania z zespołów akrobacyjnych przeważnie są ciekawe. I zawsze to jakieś urozmaicenia na półce wśród szarych, srebrnych czy zielonych modeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, mig napisał: Malowania z zespołów akrobacyjnych przeważnie są ciekawe. I zawsze to jakieś urozmaicenia na półce wśród szarych, srebrnych czy zielonych modeli. Dokładnie tak! Aktualnie buduję dwumiejscowego Starfightera w skali 1/144 z zestawu Revell. Będzie w malowaniu prywatnej firmy Northern Lights Aircraft Inc. Planuję wykonać model w tym samym malowaniu również w skali 1:72 ale nie podjąłem jeszcze z jakiego zestawu model ten zostanie zbudowany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi