tlb Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Witam odwiedzających, miało nie być tej relacji, ale zobaczyłem, że na forum jest tylko galeria tego modelu, przyblokowana przez photobucket'a, to postanowiłem założyć relację, na początek pudełko środek psiknąłem moim ulubionym podkładem Tamiya w spray'u następnie RLM 02 od Gunze trochę wash'a, kolorków i suchego pędzla następnie wziąłem się za kokpit, użyłem pasów i zegarów "edka", za wash posłużyły mi oleje Van Gogha przymiarka i ogólnie spasowanie to Bundesliga no to biorę się za żagle do Daru Młodzieży z GPM-u PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 Witam odwiedzających, nie pisałem wcześniej o moich zamiarach, bo nie wiedziałem co wyjdzie, a w czasopiśmie SuperModel nr 3(79)/2019 zobaczyłem, że w jednym z artykułów jest "stodziewiątka" malowana techniką marmurkowania. Uznałem, że można spróbować. No to wziąłem się do roboty i efekty poniżej. Oczywiście nie mam chemii takiej jak autor artykułu, więc użyłem tego co mam, na początek poszedł podkład GX-2 UenoBlack od Gunze: następnie użyłem rozjaśnionego koloru RLM65 na brzuch i kadłub oraz RLM 02 na skrzydła również od Gunze. niestety nie widać odcieni bo i tak niewiele się różnią. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Popatrzę a co zapowiada się fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Maja 2020 Autor Share Napisano 10 Maja 2020 Witam odwiedzających, Pierwsze malowanie za mną. Kolor to RLM 65 od gunze. I tak wygląda moje malowanie: Następne malowanie to skrzydła i sam grzbiet PZDR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Zasiadam i oglądam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 No to popatrzę i mam nadzieję, że nauczę się czegoś nowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Lubię te wczesne malowania Messerów. Spód i boki walą po oczach a od góry ciemna zieleń. Jak w przypadku ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Witam odwiedzających, I tak wyszło malowanie, lewe skrzydło muszę poprawić lekko. Na zdjęciach nie widać za bardzo zamierzonego efektu, tak jak na poprzednich zdjęciach, ale efekt "marmurkowania" jest, w realu widoczny. Zdjęcia robiłem telefonem na balkonie, galeria powinna być lepsza. Dziękuję za zainteresowanie tematem. PZDR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Na zdjęciach górne powierzchnie wyglądają RLM02 i RLM71 - tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Tak, tak było w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) EDIT Edytowane 12 Maja 2020 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 28 Maja 2020 Autor Share Napisano 28 Maja 2020 KONIEC. ZAPRASZAM DO GALERII :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi