toled Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 (edytowane) Nowy projekt PZP (plus pewnie troszkę od siebie), trochę nie moje klimaty, ale w sumie to już ponad 20 letni staruszek:D I ma opony pachnące prawdziwą gumą - stara dobra Tamiya(mam fetysz na tym punkcie:D ) Na pierwszy ogień idzie tradycyjnie kasta. Skleić, zeszlifować i na podkład Edytowane 15 Maja 2020 przez toled 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 Pooglądam bo chciałbym kiedyś takiego gtra popełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Maja 2020 Autor Share Napisano 15 Maja 2020 Etap I - buda sklejona w całość. Po szlifowaniu i podkładzie. Lusterka maluje oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Maja 2020 Autor Share Napisano 15 Maja 2020 Oj Tamiya, Tamiya...co to ma być... Tak jest zdecydowanie lepiej. Jeszcze tylko muszę dorobić obwódkę wokół dziur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 Wszedł kolor. Po bezbarwnym powinien wyglądać super:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 Psuję, poprawiam, psuję, poprawiam:D Przygotowuje się mentalnie do maskowania podwozia, w międzyczasie zrobiłem fotele przednie w stylu customowym - lekki zamsz - farba + tzw. mikrobalony. Zapycha to aerograf okrutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 8 godzin temu, toled napisał: Wszedł kolor. Po bezbarwnym powinien wyglądać super:) Ten kolor ma być taki blady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 Kwestia oświetlenia, w rzeczywistości jest troszkę ciemniejszy. Przypuszczam, że tonacja jeszcze się odrobinę zmieni po nałożeniu bezbarwnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 1 godzinę temu, toled napisał: tzw. mikrobalony Czyli? Pytam, bo może spróbuję kiedyś tej techniki. Tak BTW to czekam na kolejne posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 30 minut temu, Noxet napisał: Czyli? Pytam, bo może spróbuję kiedyś tej techniki. Tak BTW to czekam na kolejne posty. Coś takiego https://allegro.pl/oferta/lekki-wypelniacz-do-zywic-mikrobalon-0-5l-7227690292 (dostęp: 16.05.2020). Są dwie szkoły - jedna nakładasz na wikol i malujesz, druga - dodajesz do farby i malujesz - mi się sprawdza lepiej druga opcja, ale niestety na dyszy 0.4 po prostu totalnie zapycha aerograf i pomalowanie takiego elementu to 5 minut "plucia". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 4 godziny temu, toled napisał: Psuję, poprawiam, psuję, poprawiam:D Przygotowuje się mentalnie do maskowania podwozia, w międzyczasie zrobiłem fotele przednie w stylu customowym - lekki zamsz - farba + tzw. mikrobalony. Zapycha to aerograf okrutnie. Takiego samego efektu nie osiągniesz malując podkładem albo farbą, słabą rozcieńczoną na dużym ciśnieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 19 minut temu, Bartas89 napisał: Takiego samego efektu nie osiągniesz malując podkładem albo farbą, słabą rozcieńczoną na dużym ciśnieniu? Sprawdź to sam... Może na błotniku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 8 minut temu, Dorotka napisał: Sprawdź to sam... Może na błotniku Na innych modelach, niechcący sprawdzałem i wychodziło dokładnie tak jak wygląda ten fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 8 minut temu, Bartas89 napisał: Na innych modelach, niechcący sprawdzałem i wychodziło dokładnie tak jak wygląda ten fotel No widzisz... To po co pytasz skoro wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) Nie, efekt będzie inny, zdjęcie niestety nie do końca oddaje strukturę. Gęsta farba na wysokim ciśnieniu zrobi bardziej baranka, niżeli efekt zamszu. Następne w kolejce maskowanie i malowanie podwozia. No i wybór bezbarwnego. Zastanawiam się tradycyjnie nad GX100, X22, lub najbardziej opłacalny Duxone, ZeroPaints nie chce mi się brać, bo masa z nim roboty i mieszania:P Mam jeszcze w zakamarkach coś od Dupli Color, ale on strasznie robi skórkę pomarańczową, a przy grubszej warstwie wżera się w plastik. Edytowane 16 Maja 2020 przez toled 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 ZP jednoskładnikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 ZP-3002 niestety nie widzę nigdzie w Polsce. X22 daje fajne efekty, ale nie mam połowy życia na jego wyschnięcie, GX100 może i kładzie się fajnie, ino w milionach warstw plus ostatnie problemy z wysychaniem. Może opitole to matowym bezbarwnym, a potem będę polerował sto lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 (edytowane) Nie mam blach, robić sobie robotę i nawiercać? Edytowane 17 Maja 2020 przez toled Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 10 minut temu, toled napisał: Nie mam blach, robić sobie robotę i nawiercać? Ja bym odpuścił.... Przecież to szybki projekcik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 Powoli powstaje kabina. Taka trochę ciemna, smutna. Dlatego nie lubię nowszych pojazdów:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 Podwozie jeszcze przed brudzingiem i dodaniem paru pierdołek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 No i fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 (edytowane) I ostatnia rzecz na dzisiaj - kolor felg. Chyba dobrze komponują się z kolorem nadwozia. I na dzisiaj koniec. Weekend wykorzystany w 100%. 14 godzin modelowania:) Lakier sobie schnie, więc do zobaczenia w następny weekend. Edytowane 17 Maja 2020 przez toled 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi