Bartas89 Posted May 24, 2020 Share Posted May 24, 2020 Szukam dobrego zestawu pędzli. Ważne, żeby było ich jak najwięcej rozmiarów. Bardziej mi zależy, aby były jak najmniejsze, bo mają być do malowania małych lub bardzo małych detali. Do większych powierzchni mam aero. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 Wez sobie pokupuj pojedyncze numeracje zaczynając od najcieńszych.Retuszerskie Mag Pola są dobre .Latami nimi malowałem.Albo kozłowskiego.I będziesz mieć zestaw.Sam go sobie skompletujesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted May 25, 2020 Author Share Posted May 25, 2020 7 minut temu, push-up78 napisał: Wez sobie pokupuj pojedyncze numeracje zaczynając od najcieńszych.Retuszerskie Mag Pola są dobre .Latami nimi malowałem.Albo kozłowskiego.I będziesz mieć zestaw.Sam go sobie skompletujesz. Ok, właśnie chodziło jakiej firmy wybrać, bo jest tego od groma, a nie jestem w temacie pędzli, biegły. A jak dbasz o pędzle? Widziałem, że niektórzy jakieś specjalne mydła używają po każdym użyciu, do pielęgnacji ich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 Potwierdzam MagPole - chyba nie do zdarcia, moj ma jakies 25 lat A myjesz - po opłukaniu z farby - zwyklym mydlem - troche natluszcza wlosie i to wystarczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 U mnie MagPol szybciej się zużywają lae używam zwykłych nie retuszerskich do najgorszych robót. Do delikatniejszych prac to Kozłowski albo Kolibri - zależy też od włosia. Najlepsze chyba z sobola, Kozłowski bodajże seria 509 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 7 godzin temu, Bartas89 napisał: Ok, właśnie chodziło jakiej firmy wybrać, bo jest tego od groma, a nie jestem w temacie pędzli, biegły. A jak dbasz o pędzle? Widziałem, że niektórzy jakieś specjalne mydła używają po każdym użyciu, do pielęgnacji ich. Ja używam płynu mydła w płynie z płynem do mycia naczyń.Teraz dodaje parę kropli lanoliny ale dlatego bo używam naturalnych jak Winsor & Newton seria 7 czy Roubloff.Ale to na końcu myje je ogólnie terpentyną balsamiczną.Nie te bezzapachowe.Dla mnie to nie ma właściwości jak balsamiczna.Można kupić mydełka do konserwacji pędzli też dobre rozwiązanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts