cayman Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Cześć wszystkim modelarzom starym wygom i młodemu narybkowi. Parę dni temu zarejestrowałem się na to Forum ale chyba jest już ze mnie stary modelarz bo siedzę w tym hobby 20 lat i w dorobku mam zrobionych kilkadziesiąt modeli cywilnych w skali 1/24 i 1/12. Model Ducati 916 mam już na ukończeniu ale wrzucę trochę fotek z kolejnych etapów budowy. Etapem pierwszym był wahacz tylny z amortyzatorem. Zbiorniczek olejowy wytoczony na domowej tokarce a sam amortyzator pocięty na poszczególne elementy.Dodatkowo doszła wloryzacja z domowych zasobów. Etapem drugim była rama i silnik. Wszystko malowane metalizerami. Etap trzeci to przednie zawieszenie. . Etap czwarty to układ wydechowy ( mój ulubiony w motocyklach ). Przy wydechu poświęciłem trochę czasu, posklejałem ze sobą rury wydechowe,dodałem spawy,dodałem dodatkowe obejmy (polistyren 1mm grubości) ,dorobiłem uchwyty pod sprężynki ( Top Studio ) a potem zabawa z maskowaniem,malowaniem i cieniowaniem. Na koniec poszedł na tłumiki docięty na wymiar carbon ( Scale Motorsports 1/12 ). Owiewki i czapka już polakierowane i czekają na ostateczny montaż. Szybka będzie zrobiona z folii do bindowania na domowej konstrukcji vacuum. Pozdrawiam Piotrek Edytowane 13 Czerwca 2020 przez cayman 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 Kantujesz Piotrze, dajesz zdjęcia prawdziwka jako modelika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 Świetna robota, podziwiam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 Dłubaniny ciąg dalszy. Szybka została dorobiona z folii do bindowania na domowej konstrukcji vacuum z pomocą domowego odkurzacza. Robota nie zajmuje dużo czasu a efekt jest bo szybka jest 100 razy cieńsza niż zestawowa. Zawsze robię 4-5 sztuk i po wycięciu wybieram najlepszą a potem z aero kolorem smoke delikatnie ją przyciemniam. Do rantów używam czarnego markera. Owiewki i cała kapota wylakierowana i wypolerowana. Przerobiłem również stopkę podnóżka bo nijak nie miała się do oryginału.Zostało jeszcze zamienić nakrętkę tylnego koła, dodać górne zapinki owiewek i pułkownik gotowy do galerii końcowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Czerwca 2020 Share Napisano 16 Czerwca 2020 Bardzo ładny prosę Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Aż za ładny kiedy się nauczysz robić ciut brzydsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 20 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Kazik napisał: Aż za ładny kiedy się nauczysz robić ciut brzydsze? Panie ten tego Panie Kazik brzydsze to to jakoś takoś jeszcze przed wojną robilem tylko nie pamiętam czy l czy II albo III to była. Edytowane 20 Czerwca 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Śruby poprawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 20 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2020 Godzinę temu, Dorotka napisał: Śruby poprawiłeś? Tak jest Towarzyszu Generale.!!! Przednia oś gotowa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 No teraz to ja rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Nie mam żadnego motocykla w kolekcji, ale chyba przez was, kupię te nowo zapowiedzianą Honde Tamiyi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 2 godziny temu, jakub476 napisał: Nie mam żadnego motocykla w kolekcji, ale chyba przez was, kupię te nowo zapowiedzianą Honde Tamiyi.... Jest już dostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) 18 minut temu, Dorotka napisał: Jest już dostępna Ja już kupiłem i przyjdzie w poniedziałek. Coś zacznę ale czwartek wypadam do Chorwacji zrzucać do wody moją drugą pasję tylko dużą. Edytowane 21 Czerwca 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 A ja się wstrzymałem jakoś i nie wiem czemu... Poczekam aż będą dodatki i kupię komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 12 minut temu, Dorotka napisał: A ja się wstrzymałem jakoś i nie wiem czemu... Poczekam aż będą dodatki i kupię komplet Przednie lagi już można zamówić.Moja będzie w wersji Black.Wersja w kolorach mi się nie podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi