Truckerek93 Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 No to już wiem po co były te naklejki na szyby. Lakierek fajny , ten wydech spróbuj wiertłem 1mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Hej jak do tej pory wszystko jest oki oczywiście karoseria będzie jeszcze polerowana więc tu nic nie mówię ale dostrzegłem że po jednej stronie opony są założone dowrotnie .Musisz je odwrócić żeby bieżnik był ułożony w dobrą stronę .Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 2 Maja 2008 Autor Share Napisano 2 Maja 2008 Witam, Założyłam prawidłowo opony i zrobiłam kilka rzeczy: Wywierciłam otwory w rurze wydechowej. Pomalowałam otoczki szyb. Wkleiłam lustra w lusterka. Pomalowałam wnętrze na czarno i niektóre części na niebiesko. Muszę jeszcze nałożyc poprawki. Deska rozdzielcza pomalowana na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel5 Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Witam, świetny model. Dziury w rurach wydechowych to świetny pomysł. Powodzenia przy końcu budowy.Sam myślę nad kupnem takiego modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Wnetrze łądne ale wypoleruj jeszcze lakier , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Maja 2008 Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2008 Witam. Adize wydech przerobiłaś świetnie. Wielkie. Wnętrze też jest super, dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Cześć, oto fotki wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 nie no normalnie majstersztyk :-)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Mi się podoba, jest EXTRA . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Bardzo sympatyczne wnętrze Jestem ciekaw kiedy skleisz jakiś model i wnętrze urządzisz "kobiecą ręką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Adize, kurzu na tym modelu tyle co w mieszkaniu rasowego mężczyzny :P Może pora zadbać o czystość miejsca pracy? A tak serio, ładne wnętrze, podobają mi się kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Ja tak sobie oglądam Twoją relację i podzielam w pełni zdanie kolegów modelarzy. Modelik piękny. Wnętrze to samo. Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Bardzo ładne wnętrze, lepiej wyglada niebieski niż czerwony jak w prawie wszystkich innych osobowkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 7 Maja 2008 Autor Share Napisano 7 Maja 2008 Witam, Oto kasta po wstępnej polerce oraz z wstawkami z folii BMF. Pomalowane są również na czarny mat uszczelki. Kasta będzie jeszcze polerowana pastą Finish. No i mam złą wiadomość: odpadła mi kalka na jednej feldze GTR, dlatego musiałam coś z tym zrobić. Spróbowałam zrobić taki 'niby znaczek' i oto co z tego wyszło: I oczywiście zgubiłam lusterko wsteczne, które powinno być wklejone we wnętrzu, ale spróbuję wykonać je z pozostałości z ramek - może coś z tego wyjdzie. A tu przymiarka: Na fotkach kasty są jeszcze pozostałości po paście - stąd te białe miejsca. Wiem, że model ma wiele wad i niedoróbek, co wynikło z mojej nieuwagi, ale myślę, że efekt końcowy będzie lepszy niż w tej chwili. Będą jeszcze dodane metal stickery oraz fototrawione siatki (dzięki koksik750 ) Pozdrawiam, Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Adize, jutro poszukam, bo mam troche części od Skyline'a. Jeśli znajde to wsteczne lusterko i kalki to Ci je podeśle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Małe wskazówki na przyszłość - folię BMF kładzie się jak model już jest wypolerowany wszystkimi pastami. A powiedz mi jak chcesz zrobić polerkę jak masz taką "skórkę pomarańczy" na lakierze?? - Tył wygląda fatalnie. pasta finish nie pomoże - na twoim miejscu zaczął bym polerkę od nowa - zmatowił lakier papierem wodnym 2000 aż usuniesz skórkę i dopiero zaczął polerkę pastami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 8 Maja 2008 Autor Share Napisano 8 Maja 2008 Dzięki koksik750 za wskazówki. Właśnie szlifuję jeszcze raz lakier i będę robić ponownie polerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 No to czekamy na poprawki lakiernicze , całościowo prezętuje sie bardzo przyzwoicie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Witam koleżankę!! Bardzo mi się podoba model na tym etapie i wnętrze też, a lakierowanie to normalnie mnie powala!! PS: Wszyscy tak piwko stawiają, a w ogóle to koleżanka jest pełnoletnia?? Ja bym zaprosił Cię raczej na duuuuuże ciacho Pozdrawiam i powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 12 Maja 2008 Autor Share Napisano 12 Maja 2008 Witam, oto na nowo wypolerowana kasta: Teraz przykleję wszystkie metalstickery oraz wkleję szyby i będę czekała na siatki fototrawione. a w ogóle to koleżanka jest pełnoletnia?? Nie , jeszcze dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Maja 2008 Super Moderator Share Napisano 12 Maja 2008 Witam. Nieżle się prezentuje lakier. Wypucowałać go, aż miło. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 No teraz o wiele lepiej wyglada lakier a kasta prezentuje się Mam tylko jedną uwagę mianowicie uważam, że baza ma za duże ziarno, a może to ten kolor robi takie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Kolor lakieruj świetny, mój chevelle mocno odstaje. Ale polerowanko będzie. Świetna robota!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 12 Maja 2008 Autor Share Napisano 12 Maja 2008 No teraz o wiele lepiej wyglada lakier a kasta prezentuje się Mam tylko jedną uwagę mianowicie uważam, że baza ma za duże ziarno, a może to ten kolor robi takie wrażenie Uważam, że ziarno jest dobre, tylko po prostu na zdjęciach ciężko to uchwycić. Na żywo wygląda o wiele lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 No to gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi