slepy Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 Kleje właśnie F-15 E od academy w skali 1:72 i mam mały problem. Otóż golenie podwozia są bardzo słabe w tym modelu i czym by tu je wzmocnić aby podczas klejenia, malowania i co tam jeszcze , aby ich nie ułamać?? Mi się już troche nagieło w samolocie przedni goleń podwozia, ratowałem sytuacje klejem cyjanoakrylowym średniogęstym aby wzmocnić (oblewałem tym klejem aby wyszedł coś jak kompozyt) ale może ktoś ma inny patent?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 Czasem pozostaje tylko nawiercenie wzdłuż i wprowadzenie szpilki albo innego drucika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 (edytowane) Modyfikacja poprzedniej porady. Wyciąć sekcję z amortyzatorem (tą błyszczącą ) i zastąpić ją fragmentem igły lekarskiej o odpowiedniej średnicy. Oczywiście w dwóch pozostałych sekcjach nawiercić gniazda na głębokość 0-5 - 1mm. Wkleić odcinek igły klejem CA. Wygląda od razu dobrze bez malowania. Edytowane 8 Września 2020 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi