slepy Napisano 25 Lipca 2020 Napisano 25 Lipca 2020 Kleje właśnie F-15 E od academy w skali 1:72 i mam mały problem. Otóż golenie podwozia są bardzo słabe w tym modelu i czym by tu je wzmocnić aby podczas klejenia, malowania i co tam jeszcze , aby ich nie ułamać?? Mi się już troche nagieło w samolocie przedni goleń podwozia, ratowałem sytuacje klejem cyjanoakrylowym średniogęstym aby wzmocnić (oblewałem tym klejem aby wyszedł coś jak kompozyt) ale może ktoś ma inny patent?? Cytuj
Constructor Napisano 8 Września 2020 Napisano 8 Września 2020 Czasem pozostaje tylko nawiercenie wzdłuż i wprowadzenie szpilki albo innego drucika. Cytuj
HKK Napisano 8 Września 2020 Napisano 8 Września 2020 (edytowane) Modyfikacja poprzedniej porady. Wyciąć sekcję z amortyzatorem (tą błyszczącą ) i zastąpić ją fragmentem igły lekarskiej o odpowiedniej średnicy. Oczywiście w dwóch pozostałych sekcjach nawiercić gniazda na głębokość 0-5 - 1mm. Wkleić odcinek igły klejem CA. Wygląda od razu dobrze bez malowania. Edytowane 8 Września 2020 przez HKK Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi