Skocz do zawartości

Hobby Boss Tiger II wieża Henshel / VII.1945

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Coś chyba pokasowałem, bo nie widzę swojej galerii, no nic   wrzucam jeszcze raz,  tym razem na podstawce.  Zadrapań nie udało mi się uratować. _DSC4848.thumb.jpg.512aa2076c1730bb9e67cee591fa0b4d.jpgGąski poprawione,

_DSC4849.jpg

_DSC4850.jpg

_DSC4851.jpg

_DSC4852.jpg

_DSC4853.jpg

_DSC4854.jpg

_DSC4855.jpg

_DSC4856.jpg

• Like 1
Napisano (edytowane)

Ta podstawka wg mnie dużo lepsza niż ta z Shermanem  :super:

Jedyne co możesz spróbować (jeśli jeszcze da radę) to bardziej "wcisnąć" go w grunt - to był ciężki kloc i na pewno w taki piasek gąski by się trochę zapadły (teraz wygląda trochę jak postawiony).  

EDIT -------------------------------

2 godziny temu, Slawulo napisał:

Kurde , nie wiem , poprawię .

co do kolorystyki lin - może się przyda :

Bovington+Tiger+Collection+Tiger+II+Prod

20161306232019.jpg

obie fotki umieszczam w celach poglądowych - są "pożyczone" z innego wątku na tym forum dotyczącego Tigera/Henschel i umieścił je Kolega meser262  (mam nadzieje że się nie obrazi że je tu wrzucam)  :piwo:

Edytowane przez M.A.V.
Napisano
4 godziny temu, Spotter napisał:

A czemu liny holownicze nie pomalowane na stalowo?

Nie jestem w 100% pewny jak było u Niemców ale generalnie kamuflarz malowano po całości łącznie z linami i narzędziami. W modelarstwie się przyjęło że trzeba malowanie przełamać innymi kolorami. 

Napisano (edytowane)
25 minut temu, kzugaj napisał:

....kamuflarz malowano po całości łącznie z linami i narzędziami....

To też prawda - szczególnie gdy malowali na szybko, w warunkach "polowych" , często zaraz przed bojem

Edytowane przez M.A.V.
Napisano

.... kamuflarz malowano po całości łącznie z linami i narzędziami.

Też mi się tak wydaje, pociągnięte są lekko srebrnym suchym pędzlem, może nie widać tego na zdjęciach

Napisano (edytowane)
W dniu 27.07.2020 o 23:40, M.A.V. napisał:

Jedyne co możesz spróbować (jeśli jeszcze da radę) to bardziej "wcisnąć" go w grunt - to był ciężki kloc i na pewno w taki piasek gąski by się trochę zapadły (teraz wygląda trochę jak postawiony).  

Witam

udało mi się trochę go "zakopać", rzeczywiście lepiej to wygladą

W dniu 27.07.2020 o 19:57, Spotter napisał:

A czemu liny holownicze nie pomalowane na stalowo?

Liny poprawione :)

_DSC4876.jpg

_DSC4877.jpg

_DSC4879.jpg

_DSC4867.jpg

Edytowane przez Slawulo
Napisano

A jeszcze lepiej wyjda liny jak beda pomalowane na szaro (tak dosc ciemny odzien), dostana bardzo ciemnego washa i dopiero wtedy metaliczne przetarcia, pamietaj tez o tym, ze rdzawy ma raczej rozne odcienie  tzn ze trzeba stosowac wiecej niz jeden odcien rdzawego na wydechy.

Napisano

.... pamietaj tez o tym, ze rdzawy ma raczej rozne odcienie  tzn ze trzeba stosowac wiecej niz jeden odcien rdzawego na wydechy.

Ok. Rury też do poprawienia :) Dzięki za rady.