Slawulo Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 Cześć Coś chyba pokasowałem, bo nie widzę swojej galerii, no nic wrzucam jeszcze raz, tym razem na podstawce. Zadrapań nie udało mi się uratować. Gąski poprawione, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawulo Napisano 27 Lipca 2020 Autor Share Napisano 27 Lipca 2020 Kurde , nie wiem , poprawię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 (edytowane) Ta podstawka wg mnie dużo lepsza niż ta z Shermanem Jedyne co możesz spróbować (jeśli jeszcze da radę) to bardziej "wcisnąć" go w grunt - to był ciężki kloc i na pewno w taki piasek gąski by się trochę zapadły (teraz wygląda trochę jak postawiony). EDIT ------------------------------- 2 godziny temu, Slawulo napisał: Kurde , nie wiem , poprawię . co do kolorystyki lin - może się przyda : obie fotki umieszczam w celach poglądowych - są "pożyczone" z innego wątku na tym forum dotyczącego Tigera/Henschel i umieścił je Kolega meser262 (mam nadzieje że się nie obrazi że je tu wrzucam) Edytowane 27 Lipca 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 4 godziny temu, Spotter napisał: A czemu liny holownicze nie pomalowane na stalowo? Nie jestem w 100% pewny jak było u Niemców ale generalnie kamuflarz malowano po całości łącznie z linami i narzędziami. W modelarstwie się przyjęło że trzeba malowanie przełamać innymi kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 (edytowane) 25 minut temu, kzugaj napisał: ....kamuflarz malowano po całości łącznie z linami i narzędziami.... To też prawda - szczególnie gdy malowali na szybko, w warunkach "polowych" , często zaraz przed bojem Edytowane 27 Lipca 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawulo Napisano 28 Lipca 2020 Autor Share Napisano 28 Lipca 2020 .... kamuflarz malowano po całości łącznie z linami i narzędziami. Też mi się tak wydaje, pociągnięte są lekko srebrnym suchym pędzlem, może nie widać tego na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawulo Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 27.07.2020 o 23:40, M.A.V. napisał: Jedyne co możesz spróbować (jeśli jeszcze da radę) to bardziej "wcisnąć" go w grunt - to był ciężki kloc i na pewno w taki piasek gąski by się trochę zapadły (teraz wygląda trochę jak postawiony). Witam udało mi się trochę go "zakopać", rzeczywiście lepiej to wygladą W dniu 27.07.2020 o 19:57, Spotter napisał: A czemu liny holownicze nie pomalowane na stalowo? Liny poprawione Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez Slawulo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 A jeszcze lepiej wyjda liny jak beda pomalowane na szaro (tak dosc ciemny odzien), dostana bardzo ciemnego washa i dopiero wtedy metaliczne przetarcia, pamietaj tez o tym, ze rdzawy ma raczej rozne odcienie tzn ze trzeba stosowac wiecej niz jeden odcien rdzawego na wydechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawulo Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2020 .... pamietaj tez o tym, ze rdzawy ma raczej rozne odcienie tzn ze trzeba stosowac wiecej niz jeden odcien rdzawego na wydechy. Ok. Rury też do poprawienia Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi