Pan_na_Zulawach Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 (edytowane) Witam! Na forum jestem od dzisiaj, jednak obserwuję od dawna. Chciałbym pokazać swój 3-ci skończony model. Zaznaczam od razu, że, na obecny moment, nie trzymam się prawdy historycznej, a na moich modelach testuję techniki, chemię i zdobywam umiejętności, aby budować coraz lepsze modele. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Linki na Imgur przestają działać- dodałem nowe w ostatnim poście. Edytowane 3 Października 2020 przez Pan_na_Zulawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 Jak robiłeś zacieki na burtach? Podkradłbym ten efekt do swojego czołgu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 27 Lipca 2020 Autor Share Napisano 27 Lipca 2020 Knoor Zacieki robione specyfikiem Mig-a 1208 Rainmarks Effects. Nabyłem trochę produktów Mig-a i cóż, wiele z efektów dedykowanych specyfików można uzyskać za pomocą artystycznych farb olejnych np. Talensa. Teraz trochę żałuję wyrzuconej kasy. Jest to opinia początkującego, może reszta kolegów ma inne zdanie. Spotter Przymierzam się do warsztatu:-) Zdjęcia robione smartfonem i raczej lepsze nie będą- postaram się kadrować z większej odległości. Zakurzenie i kontrast- to raczej chyba niemożliwe do osiągnięcia jednocześnie. Stug zakurzony, bo Spotter on walczy w terenie zurbanizowanym:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 Heh, no zgadzam się, taka klątwa początkującego - u mnie na półce też zalega masa chemii i akcesoriów kupionych na fali początkowego entuzjazmu i "ooo, jaki fajny efekt, muszę to kupić!". Poszło na to ze 2k PLN a tak naprawdę używam może 20% produktów:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 21 minut temu, Spotter napisał: Na etapie malowania musisz zrobić większe kontrasty. Bo chemia zawsze je maskuje. Aby był dobry efekt, na początku trzeba trochę przekolorować. Dokładnie musi być na początku bardziej "na ostro" bo potem jak zaczniesz brudzenie i efekty to wszystko się zawsze rozmywa i często kończy się na tym że nawet plam kamuflażu nie widać. Ale co do "ostrości" wersji bazowej to nie pomogę - tu trzeba trochę na wyczucie działać (experymentując z efektami brudzenia w zależności jaki model robisz) więc zbieraj doświadczenie. I jak napisał wcześniej Spotter - załóż warsztat i wrzucaj fotki z budowy na bieżąco - wtedy tutejsi spece od pancerki sporo Ci pomogą wskazówkami co do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 3 Października 2020 Autor Share Napisano 3 Października 2020 Załączam nowe fotki, bo stare znikają z imgura. Pozdrawiam. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Października 2020 Share Napisano 3 Października 2020 Generalnie ładny choć mi osobiście uzyskany efekt psuje to iż całość jakoś dziwnie idzie w brąz. Cała idea kamuflażu znika przez ten efekt (to chyba jakiś filtr). Jest potencjał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi