Bartas Napisano 1 Sierpnia 2020 Share Napisano 1 Sierpnia 2020 Witam. Czy możecie mi pomóc i napisać w jakich skalach, jakie wysokosci są figurki (mowa o figurce stojacej) np. 1:35 wysokość 3cm, 1:75 wysokość 2cm. itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Sierpnia 2020 Share Napisano 1 Sierpnia 2020 stojąca figurka w butach i hełmie : w skali 1:35 = ~5cm w skali 1:72 = ~2,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2020 Dzięki bardzo M.A.V., a wiesz może jakie wymiary maja figurki w skali 1:25 i 1:24? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Sierpnia 2020 Share Napisano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) Niestety pomiarów dokonałem tylko na takich figurkach które mam ale.... zakładając iż gabaryty figurantów wobec skali zachowują stałą zależnością można za pomocą kalkulatora łatwo wyliczyć : w skali 1:25 = ~7cm w skali 1:24 = ~7,3cm Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 1 Sierpnia 2020 Share Napisano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) figurki 54 mm to w przybliżeniu 1/32 Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez Zamir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Sierpnia 2020 Share Napisano 1 Sierpnia 2020 Już dawno chodziłem do podstawówki, dlatego chciałbym zapytać - czy matematykę wycofano z programu? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Sierpnia 2020 Share Napisano 1 Sierpnia 2020 Przynajmniej oficjalnie jeszcze nie, ale okazuje się, że nie ma zastosowania w praktyce, jest zupełnie nieprzydatna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2020 Dzięki bardzo za pomoc. Jeśli chodzi o matematykę to jak bywa w życiu, jedni są lepsi drudzy gorsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Nie rozumiem co jest trudnego w podzieleniu np. 1,75 m przez 72 , 35 itp a później zamienieniu na odpowiednią jednostkę Bartas . Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi