caughtinthemiddle Napisano 8 Kwietnia Napisano 8 Kwietnia Kolejne wydanie K2 pod szyldem Hobby 2000 podsumowuje z modelarskiego punktu widzenia 3 lata służby Czarnej Pantery w Polsce. Dołączony arkusz kalkomanii zawiera oznaczenia dla 5 wozów z 3 brygad, które dotychczas wyposażono w koreańskie czołgi - mamy tu 3 egzemplarze z Morąga: - z pierwszej partii w 'amerykańskich' kolorach, z godłem 20. BBZ: - również z pierwszej partii w 'amerykańskich' kolorach, z godłami 20. BBZ oraz 1. kompanii czołgów: - z kolejnych dostaw, już w 'polskich' kolorach, z godłem 20. BBZ: Jeden czołg z Braniewa, z godłem 9. BKPanc. i nazwą indywidualną: Wreszcie jeden z Orzysza, z godłami 15. GBZ i 2. batalionu czołgów: Mamy zatem uwzględnione wszystkie jednostki używające K2, oba warianty kolorystyczne, wszystkie znane godła i jedno oznaczenie indywidualne - chyba całkiem zgrabna "przekrojówka". 1 Cytuj
sas55 Napisano 9 Kwietnia Napisano 9 Kwietnia Brak tu chyba do kompletu napisów ,,nie stawać'' i można by też proporzec dodać bo w 9BKPanc często używają. Pozdrawiam Andrzej Cytuj
caughtinthemiddle Napisano 9 Kwietnia Napisano 9 Kwietnia 2 godziny temu, sas55 napisał: Brak tu chyba do kompletu napisów ,,nie stawać'' i można by też proporzec dodać bo w 9BKPanc często używają. Pozdrawiam Andrzej Napisy/naklejki "Nie stawać", "Nie siadać", "Nie używać siły", "Nie narażać na wstrząsy" są obecne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi