asc_driver Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Dzisiaj skończyłem mój kolejny model, Wszystkie czynności były wykonywane aby odetchnąć od scanii 143(gdy traciłem do niej zapał) fotki /http:// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Czysto i ładnie zrobiony Podoba mi się Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Widzę, że ostatnio przeżywamy jakieś wyścigowe bum Xd Model jest OK ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Podoba mi się Gdzie można taki kupic i ile koszuje taka Corollca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Paweł...oficjalnie ten model wyszedł już z produkcji. Możesz na niego polować na allegro a ceny mniej więcej od 70-125zł w zależności od sprzedającego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Model ładny nawet bardzo lecz mam jedno "ALE" w końcu jest to WRC więc według mnie odrobinka brudu by nie zaszkodziła chociaż to już kwestia gustu ale ogólnie model zasługuje na Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Ładnie zrobiony. Jeżeli tak wykonujesz modele, żeby odetchnąć no to pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Super pięknie , czysto i z gustem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 ccrriiss ty to każdy model najlepiej byś ubrudził, błotem , piachem, żeby był brudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 ccrriiss ty to każdy model najlepiej byś ubrudził, błotem , piachem, żeby był brudny. Nie no nie każdy ale taki to napewno Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partnercom Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Witam wszystkich! To pierwszy mój post na tym forum. Zabieram się właśnie do sklejenia Toyoty Corolli WRC, a w związku z moim małym doświadczeniem mam do Was pytanie: Z czego mógłbym zrobić czerwone chlapacze widoczne na zdjęciu poniżej? Do głowy przychodzi mi póki co kilka sklejonych warstw plastikowej butelki. Aha, i jeszcze jedno. Będę nadwozie malował białym sprayem. Czy wymaga ono później jakiegoś polerowania tego lakieru? Jeśli tak to czym mogę to zrobić? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Łyżka dziegciu do beczki miodu... Większość fotek jest nieostra więc nie wszystko widać ale: - brak jakichkolwiek linii podziałów; - nie zeszlifowane nadlewki łączenia form na przednim zderzaku pod kierunkowskazem; - odprysk farby przy dolnej krawędzi przedniego zderzaka; - siatki w atrapie nie zamalowane na czarno w celu zasymulowania otworów; - bardzo nierówno pomalowane uszczelki szyb; - brak korka wlewu paliwa; - brak czarnych obwódek wokół lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 panowie ale odkopaliście temat a kolego Partnercom do takich pytań służy ten temat: viewtopic.php?t=12288&postdays=0&postorder=asc&start=480 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Pytanko: model z tamci czy revla?? bo niewiem który wybrać ? Ma ktoś jakieś rozeznanie? Wiem że któryś z tych 2 ma taki nie do końca "orginalny" przód tzn niezafajnie odwzorowany ... A modelik całkiem ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partnercom Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Pytanko: model z tamci czy revla?? bo niewiem który wybrać ? Ma ktoś jakieś rozeznanie? Wiem że któryś z tych 2 ma taki nie do końca "orginalny" przód tzn niezafajnie odwzorowany ... A modelik całkiem ładny Witam! Ja zakupiłem model TAMIYA na tej aukcji (cieszyński sklep HOBBY): http://www.allegro.pl/item843097762_toyota_corolla_wrc_carlos_sainz_tamiya.html Czytałem sporo na temat Corolli 1/24 i podobno TAMIYA stworzyła najlepiej odwzorowany model, dlatego też na produkt właśnie tej firmy się zdecydowałem. Razem z farbkami, klejami, przesyłką i innymi drobnymi akcesoriami cena modelu powinna wynieść około 210-220 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Kawalek dobrej, modelarskiej pracy. Wydaje mi sie, ze zaciski hamulcowe sa oryginalnie w innym kolorze. Zaglebienia w karoserii rzeczywiscie moglyby byc pokryte czarnym kolorem. Ogolnie bardzo ladny model. Zalaczam link, gdzie kolega z klubu Corolli wrzucil fotki przedniej cwiartki auta. Widac mnostwo szczegolow. Polecam, jesli ktos szuka dokumentacji tego fragmentu. Przepraszam ale nie chce wrzucac fotek, ktore nie sa moje. http://forum.corollaclub.org/viewtopic.php?t=19616 Auta WRC to jeszcze nie tak straszne "ulepy" jak auta startujace w Rallycrosie : ) Tam dopiero widac pospiech skladajacych auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi