orkan Napisano 6 Września 2020 Share Napisano 6 Września 2020 (edytowane) Witam wszystkich. W tym modelu wszystko jest pierwsze. Edytowane 31 Grudnia 2020 przez orkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 Cześć. Jeśli to pierwszy model, to przy bardzo ambitnym założeniu (wielobarwny kamuflaż + zima) świetnie dałeś radę. Widać dużo włożonej pracy, szczególnie w wykończenie malarskie i drobne elementy. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 8 Września 2020 Autor Share Napisano 8 Września 2020 Tak to jest pierwszy model plastikowy, prawie prosto z pudełka. Zwaloryzowany jest dodatkami w postaci uchwytów na narzędzia i zapasowe ogniwa gąsienicy . Koła przednie są żywiczne , gąsienice metalowe. Od podstaw wykonałem mocowania i stelaż plandeki. Malowany farbami Pactra (wnętrze) i Hataka (cała reszta) , pierwszy raz aerografem. Budowa trwała 11 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 (edytowane) Oj, to prawie to mało powiedziane. Można by jeszcze dodać tylko jakiś dedykowany zestaw blach ale na pierwszy rzut oka nie widać takiej potrzeby, a ze względu na niszowy temat pewnie takiego nie ma =P Fajnie zawsze zobaczyć że ktoś zaczyna przygodę z modelarstwem plastikowym w taki sposób. Dwie rzeczy które rzucają mi się w oczy to nieco za mocne te rdzawe zacieki i podstawka, która fajnie że jest ale mocno odstaje wykonaniem od samego modelu. Edytowane 8 Września 2020 przez Irgr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 Ja tez uwazam ze model ci fajnie wyszedl tylko faktycznie moze za bardzo zlewa ci sie z tą podstawką. Moze zrob fotki bez podstawki albo nie wiem moze calkiem na sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 12 Września 2020 Autor Share Napisano 12 Września 2020 Dziękuję za sugestie co do wykonania. Model nie jest polakierowany ani przyklejony do podstawki wiec poprawki są możliwe . Uważam jednak , że nie są konieczne ponieważ wykonanie jest obrazem moich aktualnych umiejętności i chciałbym aby tak pozostało. Zakładając , że będę dalej rozwijał się modelarsko to może kiedyś zbuduję go jeszcze raz . Być może do tego czasu ktoś odkryje w archiwach materiały dotyczące tego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi