Campana Napisano 18 Września 2020 Share Napisano 18 Września 2020 Potrzebuję podpowiedzi w wyborze szablonów. W sklepach znalazlem produkty 5 firm: Hasegawa, Eduard, Tamiya, Voyager, U-star. Czy coś możecie polecić, które są najwygodniejsze / najlepsze? Hasegawa wyraźnie odstaje cenowo (x2), ale też wyglądają na najbardziej plastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 18 Września 2020 Share Napisano 18 Września 2020 Ja mam te eduardowe - ich zaletą w porównaniu do reszty jest podział na mniejsze kawałki, które na pewno łatwiej pozycjonować i zmieścić na modelu niż cały pojedynczy arkusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 18 Września 2020 Share Napisano 18 Września 2020 Hasegawe możesz zastosować tylko na płaskich powierzchniach jest z bardzo grubej blachy. U start i voyager z tego będzie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 18 Września 2020 Share Napisano 18 Września 2020 Te które pokazałeś z hasegawy to specyficzny wyrób, nie do naszych modeli akurat bo jako jedyne mają grubość 0,3 mm Japończycy często trawią w stali i to jest niezłe ale robią te arkusze bardzo duże i trudno jest operowac nimi w zakamarkach, jesli masz szablon po srodku arkusza - trzeba ciąć na kawałki. Najbardziej sensownym zakupem do samolotów sa te od Edka, maja najwięcej kształtów i rozmiarów, które jak powycinasz z ramek to sa wygodne w użyciu ale mają jedną wadę - cena. Razem jest coś z 10 ramek, drogo to wychodzi. Nie ma jednego uniwersalnego setu, kupuj po prostu to co ci potrzebne. Z czasem uzbierasz sobie komplecik pod swoje potrzeby. Warto brać takie, które mają dużo podobnych wzorów, wtedy na pewno znajdziesz pasująca klapkę 2x2,3 mm a nie albo 2x3 albo 2x2 do wyboru Funkcjonalnie to one wszystkie są do siebie podobne, jak bobrze użyjesz to nie żadnej różnicy pomiędzy różnymi producentami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdas Napisano 19 Września 2020 Share Napisano 19 Września 2020 Witam A nie prościej wypalić na laserze ? z preszpanu w grubościach od 0,1 mm , zagina się dobrze , nie łamie , można też przemyć rozcieńczalnikiem , wypalasz wzory jakie chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 19 Września 2020 Share Napisano 19 Września 2020 Ja używam U-stara. Z czystym sumieniem mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi