Skocz do zawartości

Krupp L2H143 Kfz. 70 Protze 1:72 (ICM)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ciepło się robi, więcej "wyciągają" z domu...lato nam kilka godzin zabiera( z nocy) ;)

Taka "zima modelarska" idzie, chociaż lato..

Działaj i rób zdjęcia

pozdrawiam

Napisano

Jeszcze raz musze napisac, ze duze zblizenia kiepsko robia 1/72.

Pozatym bardzo ladnie, pieknie...

Ps. Jaka masz wade wzroku?

Napisano

niestety, z tymi zbliżeniami to masz racje, muszę się nauczyć lepszych technik foto, przy największych faktura modelu przypomina papier ścierny...

wada L = 4,75, P = 3,25 :-( niby niedużo, tak w sam raz dla modelarza

;-)

Rafale, to głęboka prawda - dla nas pory roku są trochę poodwracane, idzie czas posuchy, a chciałbym jeszcze do wakacji skończyć inny projekt... jesli się uda.

Napisano
wada L = 4,75, P = 3,25 :-( niby niedużo, tak w sam raz dla modelarza

Ja 2.5 i 2 .

Powiedzieli (lekarz 0kulista) mi ze duzo ksiazek przy lampce musze czytac

Ta jasne - historycznych

Pozdrawiam.

A zblizenia?

Poprostu nie rob az tak blisko.

Napisano

prawie go wykończyłem... z wzajemnością

118486e562c4be36.jpg

21dc6056c5a53da8.jpg

f353b0dd024902a8.jpg

74128d890e01c8a2.jpg

Napisano

EEEE no Panie Andrzej, fotki luxio

A skoro powyższe takie, to i modelik o niebo lepiej wygląda.

Napisz, czy to "rusztowanie" pod plandekę ruszysz, i czy to drewno od budy bardziej zróżnicujesz...no już nie bądź taki skromny, Panie "Żółw" i pisz co tam dalej dodłubiesz..ogromnie żem ciekaw !

Co do serwerów zdjęć, tylko i wyłącznie photobucket.com

Napisano

Pikny oj pikny. I fajny kolor tła

Napisano

dziękuję za dobre słowo. rusztowania nie ruszę, ale zrobić taki model z plandeką to byłaby dopiero zabawa... drewno - na razie nie mam żadnych planów ale napisz co radzisz. na razie mam go dosyć i uznałem za skończony, wrzucę coś na pakę i poczeka na dioramę. dodłubię mu bardzo ładną scenkę - KW do kompletu, dioramę zobaczysz gdzieś w przyszłym roku przy moim tempie prac. co do Protze to chciałem więcej - miałem ochotę spróbować zrobić mu takie boczne dodatkowe okienka, przydałoby sie także jeszcze jedno lusterko wsteczne... ale to może kiedyś... bo ratuje nas cierpliwość ale ileż można ;-)

Napisano

Chodziło mi o te ruruchny, plandeka ,jak widać leży zwinięta.

Jakby temu całemu tałatajstwu nadać metaliczny kolor , co o tym myślisz ?

A deski, bo też niejasno się wyraziłem, wewnątrz pościerać, no i na zewnątrz.

I oczywiście, choćby to miało trwać i 5 lat, myślę że będzie warto poczekać;)

Choćby na tank z "wodogłowiem" !

Napisano

wiesz, gdyby to był pomysł wcześniejszy to chyba bym się zdecydował na kolor metaliczny, przejadę jeszcze trochę ołówkiem. deski wewnątrz są trochę przybrudzone, jak być powinno. pomyslę trochę o pigmentach na deskach od zewnątrz. na razie mam go serdecznie dosyć a jeszcze parę rzeczy do skończenia leży na półce. A KW to też będzie wyzwanie żeby zrobić go tak jak chcę (zdobyty przez Niemców pod Dubnem z gustowną dedykacją dla Adolfa na wieży). Ale teraz w kolejce jest Hetzer 1:48, myslę, że coś tam czasem pokażę.