Gościu Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Ciepło się robi, więcej "wyciągają" z domu...lato nam kilka godzin zabiera( z nocy) ;) Taka "zima modelarska" idzie, chociaż lato.. Działaj i rób zdjęcia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Jeszcze raz musze napisac, ze duze zblizenia kiepsko robia 1/72. Pozatym bardzo ladnie, pieknie... Ps. Jaka masz wade wzroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 niestety, z tymi zbliżeniami to masz racje, muszę się nauczyć lepszych technik foto, przy największych faktura modelu przypomina papier ścierny... wada L = 4,75, P = 3,25 :-( niby niedużo, tak w sam raz dla modelarza ;-) Rafale, to głęboka prawda - dla nas pory roku są trochę poodwracane, idzie czas posuchy, a chciałbym jeszcze do wakacji skończyć inny projekt... jesli się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 wada L = 4,75, P = 3,25 :-( niby niedużo, tak w sam raz dla modelarza Ja 2.5 i 2 . Powiedzieli (lekarz 0kulista) mi ze duzo ksiazek przy lampce musze czytac Ta jasne - historycznych Pozdrawiam. A zblizenia? Poprostu nie rob az tak blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Maja 2008 Autor Share Napisano 16 Maja 2008 prawie go wykończyłem... z wzajemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 EEEE no Panie Andrzej, fotki luxio A skoro powyższe takie, to i modelik o niebo lepiej wygląda. Napisz, czy to "rusztowanie" pod plandekę ruszysz, i czy to drewno od budy bardziej zróżnicujesz...no już nie bądź taki skromny, Panie "Żółw" i pisz co tam dalej dodłubiesz..ogromnie żem ciekaw ! Co do serwerów zdjęć, tylko i wyłącznie photobucket.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Pikny oj pikny. I fajny kolor tła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Taki mały a taki wielki... Wielki bo efektowne wykonanie... Wszystko ładnie przybrudzone i eleganckie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Maja 2008 Autor Share Napisano 17 Maja 2008 dziękuję za dobre słowo. rusztowania nie ruszę, ale zrobić taki model z plandeką to byłaby dopiero zabawa... drewno - na razie nie mam żadnych planów ale napisz co radzisz. na razie mam go dosyć i uznałem za skończony, wrzucę coś na pakę i poczeka na dioramę. dodłubię mu bardzo ładną scenkę - KW do kompletu, dioramę zobaczysz gdzieś w przyszłym roku przy moim tempie prac. co do Protze to chciałem więcej - miałem ochotę spróbować zrobić mu takie boczne dodatkowe okienka, przydałoby sie także jeszcze jedno lusterko wsteczne... ale to może kiedyś... bo ratuje nas cierpliwość ale ileż można ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Chodziło mi o te ruruchny, plandeka ,jak widać leży zwinięta. Jakby temu całemu tałatajstwu nadać metaliczny kolor , co o tym myślisz ? A deski, bo też niejasno się wyraziłem, wewnątrz pościerać, no i na zewnątrz. I oczywiście, choćby to miało trwać i 5 lat, myślę że będzie warto poczekać;) Choćby na tank z "wodogłowiem" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 wiesz, gdyby to był pomysł wcześniejszy to chyba bym się zdecydował na kolor metaliczny, przejadę jeszcze trochę ołówkiem. deski wewnątrz są trochę przybrudzone, jak być powinno. pomyslę trochę o pigmentach na deskach od zewnątrz. na razie mam go serdecznie dosyć a jeszcze parę rzeczy do skończenia leży na półce. A KW to też będzie wyzwanie żeby zrobić go tak jak chcę (zdobyty przez Niemców pod Dubnem z gustowną dedykacją dla Adolfa na wieży). Ale teraz w kolejce jest Hetzer 1:48, myslę, że coś tam czasem pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi