Tenggeri Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Kupując ten model otrzymujemy dwie wypraski z częściami, dwie takie same z częściami układu jezdnego, czterostonnicawą instrukcję, gumofilce oraz klej. Instrukcja dość mało czytelna wygląda niezbyt imponująco. Części odlane poprawnie lecz bez fajerwerków, otwierając pudełko byłem przygotowany na niezbyt wysoką jakośc lecz zestaw miło mnie zaskoczył. Najgorszą rzeczą w całym zestawie są gumofilce, całe szczęście, że można zrobić gąski plastikowe, które również nie wyglądają rewelacyjnie. Dośc gadania, oto fotki zawartości pudełka: Instrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Hehe mam na swoim koncie 2 takie przeprawy. Wszystkie tankietki maja te same wypraski a różnią się kilkoma dodatkowymi małymi ramkami. Czeka Cię sporo zabawy z tym zestawem, trzeba się nagłówkować bo instrukcja pokazuje w przybliżeniu gdzie ma być coś wklejone. Ale po sklejeniu nawet prosto z pudełka ciekawie wygląda na półce. Gdzieś w czeluściach forum jest galeria z moim CP z RPMu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 A jak jest z jakoscia ich modeli bo generalnie to slychac tylko pojekiwania i niezadowolenie. Czy sa sklejane? I drugie pytanie czy tankietki z Mirage sa takie same jak z RPM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Wypraski wyglądają nieźle, nie wiem jak ze spasowaniem części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Skleja sie to dobrze uwarzajcie tylko na spasowanie duzych elemętów do siebie mogą powstać szpary W mirage jest prawie na 100% to samo z tej firmy fajny jest renault ue stuka zu fuss fersja z rakietami po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Ja chyba zakupię za radą forumowiczów takie coś to trenowania washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Heh, a ja mam TKSa w 1:72 z ESO i ma gąsienice ogniwkowe:> To jest dopiero hardcore:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Ja chyba zakupię za radą forumowiczów takie coś to trenowania washa I to jest najlepsze zastosowanie dla tego produktu "modelopodobnego"... Tenggeri>>>Jeśli chcesz zbudować coś co ma przypominać TKS-a, radzę kupić zestaw blaszek Abera, niedrogi a stosunkowo fajny i dzięki niemu produkt RPM nabierze prawidłowego wyglądu. Polecam magazyn "Militaria i fakty" - jeden z numerow jest poświęcony TKS-om. Przyda Ci się jeszcze "trochę" szpachli. Bądź przygotowany na robienie nitow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Kiedyś go zbuduję napewno, tylko nie wiem kiedy. Mam dużo modeli które są w pierwszej kolejności, więc jeszcze trochę czasu upłynie zanim go zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Mam takie pytanie w którym zestawie tankietki RPM daje do wyboru dwa karabiny maszynowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 wiec4-13 - Tak, w tankietkowych zestawach RPM w wyprasce z bronią jest działko 37mm Puteaux i dwa ckm do wyboru - Hotchkiss oraz drugi bliżej niezidentyfikowany (hmm taka hybryda Maxima i Browning-Colta). Jeśli chodzi o uzbrojenie to odwzorowane jest bardzo słabo i trzeba się spocić, żeby zrobić coś ładnego, w 3 tankietkach RPM, które mam wszędzie pakowana jest ta sama wypraska z bronią. Co się tyczy gazet to polecam, wspomniane już tutaj czasopismo "Militaria i Fakty": - nr 31 6/2005 cz.1 foty i szkice TKS, wartościowe bo robione w odnowionym pojeździe z W-wy - nr 33 2/2006 cz. 2 tu też dużo zdjęć i wartościowe szkice TKS z nkm 200mm oraz dokładne foty jarzma, dodatkowo słów kilka o 4TP, TKS-D, Pzinż`u 152 i 160 - i najnowszy jeśli chodzi o TKS nr 45 2/2008, zdjęcia jeżdżącego karalucha już w ostatecznym malowaniu i ciekawej scenerii. A wracając do modeli RPM to każdy, kto chce skleić chociaż jeden zgodnie z oryginałem zasługuje na odznakę "Za wytrwałość", bez wątpienia model dla lubiących zabawe, z blaszkami idzie łatwiej. Tragednii nie ma, ale gotowy z pudełka nie wyskoczy. aha porównania Mirage kontra RMP. Nie tak dawno kupiłem TKS-B z Miraga bo potrzebowałem przedłużone podwozie (i tak za krótkie jak sie okazało). Jakoś ? Porównywalna z RMP, plastik gorszy, detale marne. PS Na youtube są filmiki tego TKS z MiF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 a co z kolorami? ja staram sie zrobic trojbarwne malowanie, mam farby agamy, bardzo mi sie podoba piaskowy i brazowy odcien, tylko zielony (oliwkowy?, oliwkowozielony) czy tez po prostu khaki jest jakis taki ciemny w porownianu do zdjec tankietki. Czy to prawidlowy kolor, czy moze zdjecia odrestaurowanej tankietki maja zly odcien zielonego? Instrukcja podaj Humbroll 117, czy on nie bedzie tez za ciemny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Heh, mam takiego w domu. Widnieje na nim jeszce cena w tysiącach... Dostałem go od taty, razem z jednowieżowym 7TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi