MrPiontal Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 Kolejna pochwała wlatuje na pana konto ode mnie za staranność wykonywanej pracy , sztuki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 28 Października 2020 Autor Share Napisano 28 Października 2020 (edytowane) odciąłem czujnik i obniżyłem podstawę Od spodu przy użyciu czterech warstw kleju cyjakrylowego odtworzyłem krzywiznę kadłuba, wraz z liniami podziału. Edytowane 29 Października 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 Demolition man tak to niej więcej wygląda było zrobione zostało popsute. Przygotowuję miejsca pod nowe żywiczne ASO od Aires 4752. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 31 Października 2020 Autor Share Napisano 31 Października 2020 (edytowane) Odkryłem swoje powołanie wstąpiłem do zakonu liczących śrubki. Do wszystkiego trzeba dojrzeć. Edytowane 31 Października 2020 przez Focus 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) Edytowane 1 Listopada 2020 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) Popatrzyłem na zdjęcie powyżej i już wiedziałem, że czas kończyć ten model tyle jest nieścisłości. Edytowane 3 Listopada 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Bardzo ładnie to wygląda. Czy można się dowiedzieć czym robisz te śrubki/nity? Wyglądają extra - są równe i o tej samej głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 44 minuty temu, MAREK74 napisał: Bardzo ładnie to wygląda. Czy można się dowiedzieć czym robisz te śrubki/nity? Wyglądają extra - są równe i o tej samej głębokości. 1. Igłą krawiecką osadzoną w ołówku automatycznym zaznaczam gdzie. 2. To co "wyjdzie" zeszlifowywuję papierem ściernym 2500 3. Wiertłem 0,3 powiercam na głębokość stożka na wiertle dosłownie trzy obroty. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) Odciąłem belki podkadłubowe aby dorobić w nich mocowanie do kadłuba. Drugim argumentem jest malowanie kadłuba i samych belek oraz nakładanie kalkomani. Edytowane 2 Listopada 2020 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 Dotarły dodatki. ASO do reperacji, perforacje od wewnętrznej strony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 (edytowane) odciąłem antenę aby przerobić ją i pomalować na zielono. Edytowane 7 Listopada 2020 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 (edytowane) Galanteria w obróbce. Edytowane 8 Listopada 2020 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) Przymiareczka wnęki podwozia, no i nie ma lipy schodek usunięty. Od wewnętrznej strony zmyta farba. Edytowane 11 Listopada 2020 przez Focus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 21 Listopada 2020 Autor Share Napisano 21 Listopada 2020 (edytowane) Osłona stacji Dopplerowskiej została oszlifowana z dodanymi imitacjami śrub mocowania. Edytowane 27 Listopada 2020 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 29 Listopada 2020 Autor Share Napisano 29 Listopada 2020 Już tak mnie łapy świerzbiły żeby pomalować ten spód. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Listopada 2020 Share Napisano 29 Listopada 2020 Wiernie podglądam każdą aktualizację! Planuje wykonać ten model i nie ukrywam, że nie mogę się doczekać efektu końcowego Twojej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 29 Listopada 2020 Autor Share Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) Hobbyboss ani Kitty Hawk nie są modelami godnymi polecenia kadłub ma spłaszczony i przekrój za duży mankamentów innych jeszcze sporo. Jednym słowem "rzeźba" której się nie podjąłem. Pozdrawiam Focus. Edytowane 29 Listopada 2020 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPiontal Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Jak można zauważyć we wszystkich wątkach użytkownika Fokus ,wysoką jakość pracy ,dbałość o szczegóły oraz wzorowanie się na fotografiach prawdziwych maszyn flot powietrznych różnych państw . Edytowane 2 Grudnia 2020 przez MrPiontal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 Ciekawy warsztat . Trzymam kciuki . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 3 Grudnia 2020 Share Napisano 3 Grudnia 2020 W dniu 29.11.2020 o 12:42, Focus napisał: Hobbyboss ani Kitty Hawk nie są modelami godnymi polecenia kadłub ma spłaszczony i przekrój za duży mankamentów innych jeszcze sporo. Jednym słowem "rzeźba" której się nie podjąłem. Pozdrawiam Focus. Witaj . jak spasowanie tej zywicy? zamawiales bezposrednio w Bulgari? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 Nie kupiłem jeszcze tej żywicy chyba jej nie kupuję bo jest dedykowana do kittyhawk a a ja mam Hobby Bossa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Podkleiłem łączenie ponieważ pękło podczas wycinania otworu pod element z żywicy. Imitacje zawiasu zrobiłem z drutu mosieżnego 0,2 mm Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi