makinen Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 (edytowane) Ten izraelski pojazd patrolowy opracowano na bazie kupionych od USA Humvee w wersji M1113 ECV HMMWV. Miejscowa firma Plasan Sasa wyprodukowała zabudowę pojazdu, składającą się z opancerzonej kabiny oraz bagażnika. Masa własna pojazdu wzrosła do 5216 kg. Na dachu kabiny zamontowano obrotnicę z (najczęściej) karabinem maszynowym FN MAG oraz urządzenia elektroniczne anty-IED, takie jak Shalgon i Shalgonit, a na dachu bagażnika klimatyzator. Jest to moje trzecie podejście do modelu i konwersji Legenda. Pojazd atrakcyjny, ale konwersja słaba. Przeznaczona do modelu Academy, ale ja wykorzystałem Tamiya, koła Bronco, tylny zderzak od Tomcata, powiększona chłodnica z Bronco. Tył jest za wąski i za krótki, więc trzeba sztukować. Klapa bagażnika o 1,5 mm za wąska w stosunku do wnęki w nadwoziu. Edytowane 17 Października 2020 przez makinen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 To już wiem, po co Tobie była konwersja ode mnie. Niech się wreszcie uda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 Prawie gotowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 3 minuty temu, bulik58 napisał: makinen wspominales na samym poczatku o marnej jakosci tego zestawu a wyszedl ci porzadny model , Jeszcze „nie wyszedł” . Z konwersji żywicznych miłe wspominam duńskiego Julkata, ale to najnowszy wypust do Humvee. Składało się jak Lego. W przypadku Memugana- może powodem jest tez to, ze przewidziana jest do modelu Academy, a ja użyłem Tamiya. Trochę trzeba było kombinować, więc cieszę się, że w miarę obronną ręką z tego wyszedłem. Zobaczymy jak finał wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Moim zdaniem bardzo dobrze ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi