Lech Józwiak Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 https://allegro.pl/oferta/adler-aerograf-ad-7720-2-dysze-0-5-0-3-super-od-rg-9126980508?utm_medium=app_share&utm_source=facebook. Witam mam pytanie czy ten aerograf będzie dobry do malowania dużych powierzchni samolotów pasażerskich w skali 1/144i 1/125? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Jak już adler to chyba raczej 7790... Sam takiego używam, i nie jest źle, daje radę. Na co ci taka kobyła? Wielkość tu nie ma znaczenia, wystarczy odpowiednio ustawić, no chyba że ci wygodniej operować takim pistoletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lech Józwiak Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 Właśnie chodzi mi o tą rączkę i czy zda on egzamin?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Ja mam Procona PS-290 ze spustem pistoletowym - ostatnio zamontowałem do niego filtr powietrza przy samym aerografie, który służy też jako uchwyt i jest to całkiem wygodne. Więc pewnie taki dedykowany uchwyt tym bardziej. Z resztą uchwyt to pewnie można łatwo zdemontować, ja bym się bardziej zastanowił na bocznym zbiornikiem. Przy malowaniu może jakoś strasznie nie przeszkadza, ale czyszczenie tego jest bardziej upierdliwe ze względu na dłuższa drogę farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lech Józwiak Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 No tak nie brałem tego pod uwagę że boczny zbiornik ale myślę że nie będzie tak źle ale samo malowanie takim aerografem jednofunkcyjnym ma jakieś wady czy jest podobnie jak w dwufunkcyjnym?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lech Józwiak Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 Jako drugi do malowania większych powierzchni a do precyzyjnego malowania mam harder-steenbeck evolutionWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 To jest dziadowski aerograf. Dokup sobie do swojego dysze 0,4 i będziesz miał lepszy komfort pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lech Józwiak Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 Dzięki za konkretne odpowiedzi myślę że posłucham kolegi i dokupię dyszę z iglicą 4 i będzie dobrze.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi