Truckerek93 Napisano 2 Maja 2008 Napisano 2 Maja 2008 marcinzo56 Nie, tak sobie nabijam posty , haha Cytuj
irizar Napisano 2 Maja 2008 Autor Napisano 2 Maja 2008 Ramy troche porobiłem i przyszykowałem do malowania, tak prawie Kabina Volva jest w lakierni, jutro zedje i porobie fotki. Zdjęcia Ramy: Jak coś źle to pisać, poprawie Cytuj
Banshee777 Napisano 2 Maja 2008 Napisano 2 Maja 2008 Bilonzo, taka sama fikcja jak z silnikiem Volvo FH, ale pamiętajmy, że do ciężarówek w USA wkładają ci taki silnik jaki chcesz z listy, a nie konkretnie 1 firma Si Seńor, ale ta lista zamyka sie w szalonej liczbie trzech silników dwóch producentów: D13, D16 i Cummins ISX. Starałbym się zrozumieć starego rzędowca od amerykańca albo Volvo, ale silnik od Scani??!! Za takie rzeczy powinna być kara chłosty Cytuj
irizar Napisano 3 Maja 2008 Autor Napisano 3 Maja 2008 Będzie od Western Stara , Western Stara też postanowiłem kiedyś remontować, ale narazie mam za dużo roboty . Scanii wziełem na przymiarke a tu widze co sie dzieje, wiem, że nie pasuje Cytuj
marcinzo56 Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 A na wymiary bedzie pasowac z westerna?????? Cytuj
irizar Napisano 3 Maja 2008 Autor Napisano 3 Maja 2008 Zobaczy się może być zdziwienie narazie niemam siły go rozebrać, za bardzo zakręcony jestem... Cytuj
Truckerek93 Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 A na wymiary bedzie pasowac z westerna?????? Zawsze można przerobić uchwyty. Cytuj
miqs Napisano 4 Maja 2008 Napisano 4 Maja 2008 Widzę, że ładnie idzie. Mam pytanie czy próbowałeś włożyć wnętrze? Ja moją VN kleiłem dawno i nie pamiętam teraz czy wchodzi po sklejeniu kabiny czy nie Cytuj
irizar Napisano 4 Maja 2008 Autor Napisano 4 Maja 2008 W instrukcji pokazuja, zeby całą podłoge pod spodem wkładac Fotki instrukcji: Z tym nie będzie trudności: Cytuj
irizar Napisano 4 Maja 2008 Autor Napisano 4 Maja 2008 A tu już połozyłem pierwszą warstwe lakieru czerwonego Zdjęcie z lampą robione i Aparat okłamuje kolory, widać jakby to było pomarańczowe Rama z silnikiem od WesternStara Podkład mi sie skonczył Cytuj
fliper_nx Napisano 4 Maja 2008 Napisano 4 Maja 2008 Rób kolego lepsze zdjęcia bo nic konkretnego nie widac ... Wygląda na nieźle pomalowanego. Cytuj
irizar Napisano 4 Maja 2008 Autor Napisano 4 Maja 2008 Następnym razem zrobie lepsze wezme na balkon. Cytuj
fliper_nx Napisano 4 Maja 2008 Napisano 4 Maja 2008 Ale zrób po wyschnięciu farby bo będziesz miał mnóstwo paprochów. Cytuj
marcinzo56 Napisano 5 Maja 2008 Napisano 5 Maja 2008 irizar jakiego Ty podkładu używasz???????? Cytuj
irizar Napisano 7 Maja 2008 Autor Napisano 7 Maja 2008 Podkładu, używam Śnieżki a czemu pytasz??? Volvo ma już włożone wnętrze , zdjęć niemam, ponieważ - sklejam go w Warsztacie , a tam jest za ciemno i słabo zdjęcia wychodzą, ale postaram się w najbliższym czasie zamieścić zdjęcia dla niecierpliwych. Cytuj
irizar Napisano 11 Maja 2008 Autor Napisano 11 Maja 2008 Oj długo nic nie dodawałem , ale czas szybko leci i niema go za dużo. Silnik od Westerna dużo lepiej nie?? :P Deska na tej co stoi Volvo ma 98cm dałem za nią 15zl , naczepe już zamówiłem, teraz czekam tylko na nią. Cytuj
irizar Napisano 18 Maja 2008 Autor Napisano 18 Maja 2008 Planuje cały zestaw skończyć w Środe , bo już od Wtorku zaczynam Wakacje i klejenie z grubej rury Dostałem Naczepe: ( co prawda już w Poniedziałek 12.05.2008 ) tylko czasu niemiałem nawet zamieścić. In-Box: Wycięte części: Tutaj co już skleiłem Cytuj
Truckerek93 Napisano 18 Maja 2008 Napisano 18 Maja 2008 Maturzysta.... Oto przykład modelarza po egzaminach. A w naczepie jak masz zamiar ustawić koła?? Cytuj
irizar Napisano 20 Maja 2008 Autor Napisano 20 Maja 2008 Jeszcze niewiem jak koła ustawić Oj dużo pracy było Myśle, że warto? :] Przód nie jest przyklejony , chce klape pomalować z drugiej strony jeszcze. Cytuj
eKrystian Napisano 20 Maja 2008 Napisano 20 Maja 2008 Ogólnie ok, ale nic takiego nie można dokładnie powiedzieć po tych trzech fotkach bo są nie wyraźne z daleka to volvo śmiesznie wygląda jak taka zabaweczka, ale zobaczymy efekt 100%. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj
irizar Napisano 22 Maja 2008 Autor Napisano 22 Maja 2008 Tyle udało mi sie zrobić: Wiem, że wciąż za słabe zdjęcia, ale niemam statywu :( i aparat Praktica 6503, może ktoś się zna, żeby lepiej wychodziły robie na makro. Mam takie sobie kleje, w następnym tygodniu przychodzi ten prawdziwy klej REVELL. Cytuj
Truckerek93 Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 A jeżeli jest Silnik Od WS'a to maska się odchyla?? Cytuj
miqs Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 Ja znam najlepszy sposób na zdjęcia. Wyjdź na dwór i zrób tak jak zawsze z makro. Zobaczysz efekty Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi