kozborn Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Cześć! Zabrałem się właśnie za tego pięknego Suchoja. Dopiero zaczynam przygodę z elementami fotorawionymi i dostarcza mi to wiele satysfakcji. Na zdjęciu kokpit. Boczne panele pozostawiłem jednak bez spiłowywania - producent ładnie wszystko odcisnął i szkoda mi było zakrywać to płaską dość blachą od Eduarda. Dodałem jedynie te skrzydełka zupełnie z boku. Oczywiście pasy, panel przedni i pedały robione już są z wykorzystaniem blaszek. Pytanie czy macie jakieś patenty na "odchudzanie" drążka sterowniczego. To jest wg mnie zawsze mankament, że to taki drąg. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Patent na "odchudzenie" drążka są takie: zrobić drążek od podstaw lub poszukać żywicznego zamiennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Wygodnie Ci tak pracować z całą ramką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 3 godziny temu, Moses napisał: Wygodnie Ci tak pracować z całą ramką? Heh wiedziałem, że padnie to pytanie Akurat nie przeszkadzało mi, a było stabilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 Dziś tylko półtorej godzinki, więc nie licząc zamontowania kokpitu w kadłubie, zdążyłem uformować HUD i lekko przybrudzić element owiewki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Miłuje się w rosyjskich samolotach, więc będę śledził. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 Powoli do przodu... Szału nie ma, ale mam nadzieję, że efekt końcowy będzie w miarę Już prawie gotowy biały czubek, kadłub złożony, dołożone stateczniki i elementy fototrawione hamulca aerodynamicznego, dodatkowe usterzenie poziome, zacząłem malować wnęki na koła, do tego przygotowany już prawy silnik, dołożone elementy fototrawione - boczne z zestawu trumpetera, a harmonijkowe klapy z Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi