kozborn Posted November 4, 2020 Share Posted November 4, 2020 Cześć! Zabrałem się właśnie za tego pięknego Suchoja. Dopiero zaczynam przygodę z elementami fotorawionymi i dostarcza mi to wiele satysfakcji. Na zdjęciu kokpit. Boczne panele pozostawiłem jednak bez spiłowywania - producent ładnie wszystko odcisnął i szkoda mi było zakrywać to płaską dość blachą od Eduarda. Dodałem jedynie te skrzydełka zupełnie z boku. Oczywiście pasy, panel przedni i pedały robione już są z wykorzystaniem blaszek. Pytanie czy macie jakieś patenty na "odchudzanie" drążka sterowniczego. To jest wg mnie zawsze mankament, że to taki drąg. Pozdrawiam! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted November 4, 2020 Share Posted November 4, 2020 Patent na "odchudzenie" drążka są takie: zrobić drążek od podstaw lub poszukać żywicznego zamiennika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted November 4, 2020 Share Posted November 4, 2020 Wygodnie Ci tak pracować z całą ramką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted November 4, 2020 Author Share Posted November 4, 2020 3 godziny temu, Moses napisał: Wygodnie Ci tak pracować z całą ramką? Heh wiedziałem, że padnie to pytanie Akurat nie przeszkadzało mi, a było stabilnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted November 5, 2020 Author Share Posted November 5, 2020 Dziś tylko półtorej godzinki, więc nie licząc zamontowania kokpitu w kadłubie, zdążyłem uformować HUD i lekko przybrudzić element owiewki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apek Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Miłuje się w rosyjskich samolotach, więc będę śledził. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted November 8, 2020 Author Share Posted November 8, 2020 Powoli do przodu... Szału nie ma, ale mam nadzieję, że efekt końcowy będzie w miarę Już prawie gotowy biały czubek, kadłub złożony, dołożone stateczniki i elementy fototrawione hamulca aerodynamicznego, dodatkowe usterzenie poziome, zacząłem malować wnęki na koła, do tego przygotowany już prawy silnik, dołożone elementy fototrawione - boczne z zestawu trumpetera, a harmonijkowe klapy z Eduarda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts