Jump to content

Su-33 Trumpeter 1:72

kozborn
 Share

Recommended Posts

Cześć! Zabrałem się właśnie za tego pięknego Suchoja. Dopiero zaczynam przygodę z elementami fotorawionymi i dostarcza mi to wiele satysfakcji. Na zdjęciu kokpit. Boczne panele pozostawiłem jednak bez spiłowywania - producent ładnie wszystko odcisnął i szkoda mi było zakrywać to płaską dość blachą od Eduarda. Dodałem jedynie te skrzydełka zupełnie z boku. Oczywiście pasy, panel przedni i pedały robione już są z wykorzystaniem blaszek. Pytanie czy macie jakieś patenty na "odchudzanie" drążka sterowniczego. To jest wg mnie zawsze mankament, że to taki drąg. Pozdrawiam!180624739_image000000(14)_Easy-Resize.com(2).thumb.jpg.af98f27979c0a75dcb506a8487ebc6e7.jpgimage000001_Easy-Resize_com.thumb.jpg.ca45d8873e13fa8997bc84f5802dfde9.jpg 

image000001 (1)_Easy-Resize.com (2).jpg

image000000_Easy-Resize.com.jpg

image000002_Easy-Resize.com.jpg

image000003_Easy-Resize.com.jpg

• Like 1

Wygodnie Ci tak pracować z całą ramką?

3 godziny temu, Moses napisał:

Wygodnie Ci tak pracować z całą ramką?

Heh wiedziałem, że padnie to pytanie :) Akurat nie przeszkadzało mi, a było stabilnie 

Dziś tylko półtorej godzinki, więc nie licząc zamontowania kokpitu w kadłubie, zdążyłem uformować HUD i lekko przybrudzić element owiewki

image000000 (17).jpg

• Like 1

Powoli do przodu...

Szału nie ma, ale mam nadzieję, że efekt końcowy będzie w miarę :)

Już prawie gotowy biały czubek, kadłub złożony, dołożone stateczniki i elementy fototrawione hamulca aerodynamicznego, dodatkowe usterzenie poziome, zacząłem malować wnęki na koła, do tego przygotowany już prawy silnik, dołożone elementy fototrawione - boczne z zestawu trumpetera, a harmonijkowe klapy z Eduarda. 

image000007.jpg

image000006.jpg

image000005.jpg

image000004.jpg

image000003 (1).jpg

image000002 (1).jpg

image000001 (2).jpg

image000000 (18).jpg