Skocz do zawartości

Italeri M1120 plus kontener, 1:35

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór, model skończony dzisiaj wieczorem.

Producent to Italeri i co tu dużo mówić, w porównaniu z Trumpkiem to prostota  i malo detali wiec składa sie szybko, na minus to oczywiście jakość.

Kontener tez od Italeri i tutaj jak wyżej, grafiti to kalki na ebay kupione.

Malowany Tamiya i brudzony pigmentami miga.

p.s. nie ma żadnych kwitów na ten kontener, porostu mialem ochotę i tyle.

n5kd0M.jpg

A7DwbT.jpg

VvaYws.jpg

asDYvx.jpg

QqqF5p.jpg

TLSl9k.jpg

CwQxqp.jpg

WaFZc4.jpg

2EIa9C.jpg

GGGXd5.jpg

g5ZNJ1.jpg

P2jhBS.jpg

F7rJwY.jpg

ocxvB6.jpg

I47lye.jpg

vYaeVI.jpg

zH34Ek.jpg

K0OenW.jpg

PGYgnG.jpg

5RwTWV.jpg

R8FRbl.jpg

Edytowane przez adamkijak
  • Like 5

Model bardzo mi się podoba, kontener super wyszedł , na ciągniku może trochę brakuje biedronki i wascha  ale jest oki.   Model Hemtt-a bardzo mi się podoba, mój czeka na odwagę aż się wezmę za niego. Jak ze skalowalnością tego modelu, korzystałeś z jakiś trawionek ?

1 minutę temu, Kermitt napisał:

Model bardzo mi się podoba, kontener super wyszedł , na ciągniku może trochę brakuje biedronki i wascha  ale jest oki.   Model Hemtt-a bardzo mi się podoba, mój czeka na odwagę aż się wezmę za niego. Jak ze skalowalnością tego modelu, korzystałeś z jakiś trawionek ?

Hej

Wasch jest, może nie widać bo nie chciałem go mocno brudzić.

Tutaj jest wszystko z pudla, nawet kola, chociaż powiem szczerze ze sie zastanawiałem nad żywicznymi.

Następnym razem kupie Trumpka, tam sa foto trawionki w zestawie i składa sie lepiej, więcej czesci ale wszystko sie trzyma kupy i jest proste.

2 godziny temu, Spotter napisał:

Kontener rewelacja!!! Pojazd jak najbardziej ok. To że czysty nie przeszkadza, bo taki pojazd raczej się nie tapla w błocie. Ale mogłeś go bardziej kolorystycznie urozmaicić, czyli zastosować większe kontrasty. Byłby bardziej wyrazisty, ciekawszy dla oko. A tak jest tylko dodatkiem do kontenera. 

Hej

W sumie to tak miało być w zamyśle, kontener I graffiti miały łamać monotonię kamuflażu.

Tak jak lubię nowoczesny sprzęt to niestety wszystko jest albo w malowaniu z Iraku/Afganistanu albo NATO. 

No widzę że się już rozkręciłeś po latach zapomnienia. Nic tylko czekam aż zobaczę je na żywo. Od siebie to jakaś minimalna ilość kurzu by się przydała tu i tam. 

Wracasz aktywnie do klubu czy na razie tylko modelowanie? 

6 minut temu, bazylms napisał:

No widzę że się już rozkręciłeś po latach zapomnienia. Nic tylko czekam aż zobaczę je na żywo. Od siebie to jakaś minimalna ilość kurzu by się przydała tu i tam. 

Wracasz aktywnie do klubu czy na razie tylko modelowanie? 

Hej 

Jak na razie to tylko modelowanie, nadal pracuje na zmiany wiec w tygodniu jestem zajęty, może na jakieś wystawy się wybiorę ale to po wirusie. 
Z tym kurzem to powoli, jeszcze dużo muszę sobie przypomnieć a sam wiesz ze to łatwo przedobrzyć. 

Konterner - 6+

Ciągnik - 5 za wykonanie, 4 za malowanie, bo układ plan jakiś taki nijaki - brakuje brązowego i to sporo, brudzenia brak więc bez oceny.

Podoba się i to bardzo, ale układ plam "nie ten teges" i czyścioch odcina się od ładnie zmęczonego kontenera.