cayman Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 42 minuty temu, toled napisał: Pewnie żeby się przekonać, trzeba kupić. Jeszcze Gravity ma ten kolor. To już zboczenie, uciekam w kolorystykę modelu, którego nawet jeszcze nie mam Zboczenia muszą być bo inaczej to dupa blada. Już pomalowałem ramę H2R wg. własnego pomysłu na kolor bo z instrukcji Tamki wychodziło gó.... I wyszło piękne Candy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 11 godzin temu, cayman napisał: Zboczenia muszą być bo inaczej to dupa blada. Już pomalowałem ramę H2R wg. własnego pomysłu na kolor bo z instrukcji Tamki wychodziło gó.... I wyszło piękne Candy. Czym przejechałeś? Srebrny i transparent green, czy jakimś specjalnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) 6 godzin temu, toled napisał: Srebrny i transparent green Srebrny i clear green to podaje instrukcja. Zrobiłem mixa , 80% Green Gunze GX3 ( jest trochę ciemniejszy od Park green Tamki ) 20% Silvera przez co zjaśniał i wyszło ziarno metaliczne ,a na to dałem Clear gelb Gunze C z kropelką mixa (rozcieńczenie 1/1 z Leveling thinerem)i na koniec clear . Wyszło piękne zielono żółte Candy. Po południu wrzucę fotki. Edytowane 28 Listopada 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 W końcu uporałem się z tarczami. Tak to wygląda z kołem. Następne to już chyba podwozie leci do roboty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 13 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2020 (edytowane) Się robi zawieszenie. Raczej nic niezwykłego, trochę srebrnego, trochę czarnego Podwozie też się powoli tworzy. Troszkę maskowania przede mną:D Edytowane 13 Grudnia 2020 przez toled 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 16 Grudnia 2020 Share Napisano 16 Grudnia 2020 A ja mam pytanie od podkład. Jakiego użyłeś do budy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2020 Mr. Surfacer 1500 szary. Raczej jest to stała i sprawdzona pozycja w moim warsztacie;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 Po 10 dniach powracam, podwozie do kurki nędzy w końcu zrobione A przez święta obżarstwo i może wnętrze. Ho Ho Ho. Niech modelarski duch świąt będzie z wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 3 minuty temu, toled napisał: A przez święta obżarstwo i może wnętrze. Ho Ho Ho. Niech modelarski duch świąt będzie z wami I niech Moc modelarska będzie Z Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 Wszystkiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 31 minut temu, Dorotka napisał: Wszystkiego! Zdrowia życzę i modeli! Albo cierpliwości i czasu do nich Wszystkim którzy przeglądają ten wątek również:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2020 No normalnie idę jak burza. Wstępnie przygotowane kilka elementów wnętrza. I ogarnięta prawie konsola centralna. Sztuka dla sztuki: od siebie dodałem Carbon, ale niemalże niewidoczny, tak mało go trzeba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 8 minut temu, toled napisał: No normalnie idę jak burza. Wstępnie przygotowane kilka elementów wnętrza. I ogarnięta prawie konsola centralna. Sztuka dla sztuki: od siebie dodałem Carbon, ale niemalże niewidoczny, tak mało go trzeba:) A to carbon bo już myślałem że to odciski po paluchach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2020 8 minut temu, cayman napisał: A to carbon bo już myślałem że to odciski po paluchach. Jak już dokończę i nie zapomnę wziąć powerbank do zasilania namiotu to w końcu zrobię zdjęcie, które nie będzie wyglądało jakby je małpa robiła z atestą krowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 34 minuty temu, toled napisał: Jak już dokończę i nie zapomnę wziąć powerbank do zasilania namiotu to w końcu zrobię zdjęcie, które nie będzie wyglądało jakby je małpa robiła z atestą krowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 No kto był taki dzielny i w 10 minut złożył pierwszą obudowę głośnika? No ja A tak na poważnie nie jestem przyzwyczajony do blaszek i jak mi się zachce znów kupować jakiś większy zestaw od Hobby Design, niech mnie ktoś kopnie w tyłek,:P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 To prawda trzeba mieć duuuużooo cierpliwości do dopasowania tych pierdółek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 2 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2021 Decha coraz bliższa końcowi. Jeszcze tylko zegary muszą się ułożyć, potem pójdzie na nie delikatna warstwa kristal klear. A na froncie trwa walka z flokiem:) Używam tego ze Scale Production , całkiem niezły, ale trudniejszy do nakładania niż flok do paznokci, trzeba kleić na odpowiednio rozrzedzony wikol i potem ubijać, bo jest tak delikatny, że sam nie przywiera tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 42 minuty temu, toled napisał: A na froncie trwa walka z flokiem:) Ja zrezygnowałem, na korzyść "zwykłych" dywaników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 2 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2021 Zwykłe dywaniki też będą, tylko odcień antracyt - jak utrudniać sobie życie, to na całego, chociaż w tej kwestii zrobię tradycyjnie - taśma malarska pokryta flokiem Jeszcze z cienkiego arkusza plastiku muszę wyciąć dwa paski, pokryć je carbonem i wsadzić w deskę po prawej stronie i ogarnąć przycisk startu silnika, bo takie puste coś mnie nie zadowala. Potem zamontować górę deski, ogarnąć główny wyświetlacz i chyba powoli to będzie koniec z tym elementem. Przy dobrych wiatrach do lutego powinienem ogarnąć cały model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 Dzisiaj mniej pierdzielenia, a więcej roboty. Jeszcze kilka pierdòłek jest do zrobienia i do poprawienia, ale wszystko zmierza w kierunku happy endu:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Chodniki już położone ? Nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 34 minuty temu, cayman napisał: Chodniki już położone ? Nic nie widać. Nie, czekam aż wyschną:) To na ślinę jest sklejone póki co, więc nie będzie problemu dołożyć je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 21 godzin temu, toled napisał: Dzisiaj mniej pierdzielenia, a więcej roboty. Jeszcze kilka pierdòłek jest do zrobienia i do poprawienia, ale wszystko zmierza w kierunku happy endu:D Machnąłbym te czerwone elementy jakimś satynowym klarem, bo ta skóra wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 Dzięki za zwrócenie uwagi na ten szczegół Pamiętam o tym, czekam na satynę i matowy klar, bo okazało się, że owych nie posiadam na stanie. Liczę, że klar mi przygasi jeszcze ten czerwony odcień, jak nie, to już nie będę się babrał i zostawię jak jest - i tak będzie mało widać. Niebawem przychodzi ten cięższy etap - rzeczy zewnętrzne, które zdecydowanie będzie widać i tutaj trzeba będzie się przyłożyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi