kowal76 Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Tak jak zapowiadałem i ja dołączam z modelem Caravelle. Samolocik raczej zrobie prosto z pudła bez waloryzacji. Malowanie pudełkowe United. Miałem ochotę na Sabenę, ale nie ma kalek w zestawie, chociaż w instrukcji jest takie maloweanie . Kalki nawet dobrze wyglądają :). Na początek mały inbox :). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlb Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Powodzenia. Jakieś 25 lat temu, może mniej, sklejałem no... próbowałem skleić, miałem 10 lat,ale z innej firmy, takie biało- zielone pudełko było, także sentyment został Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted December 9, 2020 Author Share Posted December 9, 2020 Dzięki. Ja traktuje ten model relaksacyjnie :). Jak coś nie wyjdzie, to zawsze mogę kupić drugi, a 23 zł to nie majątek :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 14 godzin temu, kowal76 napisał: Dzięki. Ja traktuje ten model relaksacyjnie :). Jak coś nie wyjdzie, to zawsze mogę kupić drugi, a 23 zł to nie majątek :). i to jest kwintesencja Mistercrafta co do kalek to maja one mocny klej i trzeba długo moczyć. duże kalki mimo wszystko maja tendencje do pękania, pomimo dobrego filmu. co do brakujących kalek zadzwoń do MC (maila nie pisz) i powiedz ze w pudełku ich nie było. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted December 10, 2020 Author Share Posted December 10, 2020 31 minut temu, bart207skw napisał: i to jest kwintesencja Mistercrafta co do kalek to maja one mocny klej i trzeba długo moczyć. duże kalki mimo wszystko maja tendencje do pękania, pomimo dobrego filmu. co do brakujących kalek zadzwoń do MC (maila nie pisz) i powiedz ze w pudełku ich nie było. Dzięki za info o kalkach. Co do braków, to nie chce mi pisać w tej sprawie do nich. Zresztą domyślałem się, że tak może być :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted December 11, 2020 Share Posted December 11, 2020 Jestem ciekaw efektu końcowego. Stary model RUCHu produkowany do dziś co czyni go obok P-11C jeden z najstarszych polskich produktów modelarskich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted December 11, 2020 Author Share Posted December 11, 2020 (edited) 1 godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Jestem ciekaw efektu końcowego. Stary model RUCHu produkowany do dziś co czyni go obok P-11C jeden z najstarszych polskich produktów modelarskich. Ale tak patrząc na ten Ruch, to chyba skopiowali Airfixa. Wyglądają prawie tak samo, ja nie identycznie . Edited December 11, 2020 by kowal76 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 12 godzin temu, kowal76 napisał: Ale tak patrząc na ten Ruch, to chyba skopiowali Airfixa. Wyglądają prawie tak samo, ja nie identycznie . Airfix i RUCH współpracowały ze sobą i prawdopodobnie ten model to efekt tej współpracy czyli nieautoryzowana przez Airfixa kopia ale tu pewności na 100% nie mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts